SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Torbalı’da büyük yatırım hamlesi

Bu haber 13 Eylül 2021 - 22:39 'de eklendi.

Torbalı OSB’de 11 fabrika daha üretime geçme hazırlığında. Böylece bölgede 10 binin üzerinde istihdam planlanıyor. Ayrıca yeni kurulacak Mobilya OSB ile kent sanayisi şaha kalkacak

LOJİSTİK avantajıyla İzmir’e en yakın organize sanayi bölgelerinden biri olan Torbalı OSB, yeni yatırımlarla büyüyor. Türkiye’de son dönemde ekonomik büyümenin lokomotifi haline gelen sanayi sektöründe artan yatırımlar Torbalı OSB’ye de ilgiyi artırdı. Tamamı sanayicilere ait olan 42 sanayi parselinin yer aldığı bölgede, 14 fabrikada üretim sürerken, yıl sonuna kadar 11 fabrikanın daha üretime geçmesiyle işletme sayısı 25’e yükselecek. Yeni sanayi tesisleriyle 10 binin üzerinde istihdam sağlayacak bölge, mobilya sanayicilerinin kuracağı Mobilya OSB ile daha da büyütecek.

42 PARSELDE ÜRETİM

TORBALI OSB Başkanı Muhsin Dönmez, parsellerin üçte birinin ruhsat ve inşaat aşamasında olduğunu, diğer üçte ikisinin ise inşaat ruhsatlarını alıp temel atma noktasına geldiğini söyledi. 2 yılda 42 parselin tamamında firmaların üretime başlamasını planladıklarını dile getiren Dönmez, “Bir de genişleme alanınız bulunuyor. Burada da Mobilya OSB’nin kurulması ile ilgili yer seçimi yapılıyor. Mobilya OSB’nin, Torbalı OSB’nin yüzde 75’i kadar bir büyüklüğe sahip olmasını planlıyoruz. Bütün tesislerin kurulmasıyla istihdamın 10 binin üzerine çıkmasını hedefliyoruz” dedi.

ARITMA TESİSİ VE YOL

SELÇUK, Efes ve Kuşadası’na yakınlığıyla turistik bir konumda bulunan bölgelerinde tek eksiklerinin arıtma tesisi olduğunu, Mobilya OSB’nin yer seçiminden sonra en uygun lokasyona arıtma tesisi kuracaklarını vurgulayan Dönmez, “Doğalgaz ile ilgili çalışmalarımız sürüyor, 1 yıl sonra doğalgaz Torbalı OSB’ye bağlanacak. Otoyol bağlantı sorunumuz, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin girişimleriyle şimdilik çözüldü. Ama OSB bütünüyle devreye girince o yol yetmeyecek. O zaman otoyolun yanından yeni bir yol açmak gerekecek” dedi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.