SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Torbalı’da buğday hasadı başladı

Bu haber 31 Mayıs 2022 - 23:19 'de eklendi.

Binlerce dönüme ekilen buğdayda bu yıl rekor üretim bekleniyor. Çiftçilerin beklentisi ise fiyatın yüksek olması yönünde

TÜRK tarım toplumunda önemli bir yer tutan İç Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde çiftçilerin yüzünü güldüren buğdayda hasat Torbalı’da başladı. Geniş bir alana ekilen buğdaydan bu yıl rekor üretim bekleniyor.

ÇAMLICA, Karakuyu, Yazıbaşı, Göllüce gibi mahallelerde yoğun olarak üretilen buğdaylar sararmaya başladı. Bu yıl ülke çapında da rekor artışın olduğu buğdayda Torbalılı çiftçilerin sertifikalı tohum kullandığı öğrenildi.

 BİÇERDÖVERLER GELMEYE BAŞLADI

BUĞDAY hasadını yapan biçerdöverler yavaş yavaş civar il ve ilçelerden gelmeye başladı. Bugünlerde Torbalı ovasında onlarca döver biçer tarla kenarlarında beklerken, elde edilen buğday kamyon ve traktörlerle buğday ambarlarına ve ilçede bulunan un ve yem fabrikasına gönderiliyor. Çiftçiler de biran evvel tarla hasadının bitmesini bekliyorlar.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.