SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Torbalı’da besicilik sektörü zorda!

Bu haber 05 Şubat 2023 - 1:24 'de eklendi.

Artan maliyetler nedeniyle besiciler, Torbalı’daki ahırlarda hayvan sayısını azaltıyor

ÇİFTLİKLERDE hayvan sayısının hızla azaldığını belirten çiftçiler; “Artan maliyetler nedeniyle besi çiftliklerinin kapasitesi her geçen gün düşüyor. Besicilik sektörünün umudu kalmadı” dedi

BESİ çiftliklerinde artan maliyetler üzerine Torbalı yöresindeki hayvan besicilerini ahırlarında hayvan sayısının azalmasına neden oldu. İlçedeki hayvan çiftliklerinde küçük ve büyük baş hayvan sayısının azaldığını söyleyerek, “Maliyetler yüzde yüz arttı. Yakıttan yeme, samandan arpaya kadar birçok ürün artış gördü. Şu anda besi çiftlikleri kapasitesinin çok altında çalışıyor” diye konuştu.

ÇİFTLİK sahipleri şöyle konuştu: “Bu sektörde üreticiler zarar ediyor ve bu duruma dayanamayarak birer birer sektörden çıkıyorlar. Besicilik sektörü çok zor durumda. Son birkaç yıldır zarar ediyorlar. Besi çiftliklerinin kapasitesi her geçen gün düşüyor. Çiftliklerde doluluk oranı yüzde 30-40 arasında. Sattığımı hayvanın yerine küçük ve büyükbaş hayvan getiremiyoruz. Eskiden köylerde her evde 10-20 inek, dana, koyun olurdu. Fakat maalesef köylerdeki çiftçiler de artık etini, sütünü ve yumurtasını marketlerden alıyor. Köylerde hayvancılık bitti. Besicilik sektörünün umudu kalmadı gibi.”

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.