SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Torbalı’da balık tezgahları şenlendi

Bu haber 13 Eylül 2021 - 0:15 'de eklendi.

Balık sezonu başladıktan sonra çeşit çeşit türler tezgahlardaki yerini alırken, fiyatların ne zaman düşeceği ise merak konusu oldu. Balıkçı esnafı, fiyatların ilerleyen günlerde daha da düşeceğine işaret etti.

Av yasağının 1 Eylül itibari ile sona ermesinin ardından balıklar tezgahlardaki yerini aldı. Kapalı pazaryerinde hizmet veren Erol Balıkçılık işletmecisi Turgut Öztaş, tezgahlarda her bütçeye göre balık olduğunu belirterek, “Şu anda uygun fiyatlı, insanların bütçesine göre olan balıklar var. Hamsi ve istavrit şu anda 25 TL’den alıcı buluyor. Bu da gayet ideal fiyat. Çupra ve levreği kilo işi satıyorduk, şuan tane satıyoruz. Tanesi de 20-25 TL’den satılıyor. Kefken palamutlarının kilosu 25-35 TL arasında. Kısacası çeşidimiz bol. Fiyatlar gayet uygun” dedi.

‘FİYATLAR DÜŞECEK’

Vatandaşların balık tüketmesi gerektiğini kaydeden Öztaş, “Balık sağlıktır, herkes balıktan tüketmeli. Balık bolluğu beklediğimiz gibi olmadı ama her şey 1 hafta, 10 güne kadar belli olacak. Balık fiyatları düşecek. Düşüşler olacak, böyle gitmeyecek” diye konuştu.

FİYAT DÜŞERSE DAHA ÇOK BALIK YİYEBİLİRİZ”

Yüksek fiyatlar sebebiyle sürekli balık tüketemediklerini ifade eden müşteri Ahmet Katman ise “Bence bu konudaki en büyük etken çevre. Denizlerimiz çok kirli. Eğer eviniz kirliyse gelmek istemezsin. Aynı şey deniz içinde geçerli. Denizler kirliyse balık da gelmek istemez. Bu durumda da arz olur, talep fazla olur. Bu kez de fiyatlar artar. Balıklarımızı çevre yüzünden kaybediyoruz. Eğer ki denizlerimizi kurtarabilirsek balıklarımız gelir, fiyatlar düşer. Fiyat düşerse daha çok balık yiyebiliriz” şeklinde konuştu. Balık fiyatlarının yüksek olmasına rağmen, alınabilir durumda olduğunu ifade eden Katman, “Eğer taze balık geliyorsa vatandaşlarımız kaçırmayıp, alsınlar. Benim 1 buçuk yaşında bir kızım var. Balığın içerisinde bulunan her şey, kızımın büyümesi ve gelişimi için çok önemli” dedi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.