SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Torbalı’da balık sevinci

Bu haber 31 Ocak 2023 - 2:09 'de eklendi.

Torbalı’da balık tezgahlarının dolması piyasaya canlılık getirdi. Uskumru’dan hamsiye, palamuttan çinekop, tekir, mezgit, çupraya onlarca çeşit balık, ilçe halkına sunuluyor.

YÜZÜ gülen balıkçı esnafı sezonun bereketli geçtiğini söylerken, ilerleyen günlerde canlılığın daha da artacağını belirttiler. Kapalı pazaryerinde hizmet veren Erol Balıkçılık işletmecisi Turgut Öztaş, “Gerekli besinlerin alımı sağlık için çok önemlidir. Tükettiğimiz gıdalar, sağlığımızı direkt olarak etkiler. Deniz ürünleri de insan sağlığı için gerekli birçok besinin bir arada bulunduğu eşsiz bir gıda” diye konuştu.

DAHA ÇOK YENİLMELİ

YAPILAN araştırmalara göre deniz ürünlerinin, zengin ve faydalı içeriği ile kalp hastalıklarının gelişmesini önleyebilecek bir faktör olabileceğini belirten Öztaş sözlerine şöyle devam etti, “Deniz ürünlerinin zihinsel rahatsızlıklar, beyin gelişimi, davranış, depresyon ve şeker hastalıkları üzerinde de olumlu etkisi olduğuna dair araştırmalar var. Bu nedenle öğünlere yağlı ve yağsız balık gibi, somon, uskumru, ringa balığı gibi çeşitli deniz ürünlerinin dâhil edilmesini öneriyoruz. Ayrıca Türkiye’nin üç tarafı denizlerle çevrili ve birçok balık çeşidi var, bunlar da daha çok yenilmeli” şeklinde konuştu.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.