SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Torbalı’da bakkalı olmayan tek köy!

Bu haber 29 Ağustos 2021 - 19:24 'de eklendi.

Her alanda istatistiki rakamlarla ülke gündemine gelen Torbalı’nın 60 mahallesi arasında sadece bir köy de bakkal ya da market bulunmuyor. İlçede İZBAN’a ait 5 istasyondan birine ev sahipliği yapan bu köyde alışveriş ihtiyacı ilçe merkezinden ya haftalık karşılanıyor ya da aylık.

TORBALI’NIN içme suyu alanında kaynak zengini olma özelliğini taşıyan ve geçtiğimiz yıl İZBAN’ın Selçuk’a kadar uzatılmasıyla birlikte ilçede bulunan 5 istasyondan birine ev sahipliği yapmaya başlayan Sağlık’ta bir bakkal bile bulunmuyor. 172 bin 359 nüfusa sahip olan ilçede Ayrancılar’ın ardından gelişmeye en yatkın yerleşim yerleri arasında 2’inci sırada gösterilen 60 hanenin bulunduğu Sağlık, aynı zamanda Torbalı’nın 60 mahallesi arasında bakkal ya da marketin bulunmadığı tek yerleşim yeri olma özelliğine de sahip. Küçük Menderes Havzası’nda büyük marketler zincirinin ve AVM’lerin en çok kepenk açtığı ilçe konumunda bulunan Torbalı’ya yaklaşık 15 kilometre uzaklıkta bulunan Sağlık’taki bu eksiklik, gün geçtikçe etkisini daha artırırken, ilçemizde daha önce adı Cellat iken Mustafa Kemal Atatürk’ün bölgeye seyahati sırasında adı Sağlık olarak değiştirilerek büyük değişim yaşayan köyde son yıllarda yaşanılan gelişmeler, bölgeyi adeta kalkındırdı.

BÖLGEDE bulunan ve yıllarca hizmet veren tek bakkalın yoğun nüfus göçünden ötürü iş yapamaz hale gelmesi nedeniyle 1990’lı yıllarda kepenk kapattığını ifade eden mahalleliler, bakkalları olmadığı için alışveriş ihtiyaçlarını seyyar pazarcılar vasıtasıyla ya da ilçe merkezinden karşıladıklarını belirtti. Köyün tek işletmesi olarak muhtarlığa ait kahvehanenin hizmet verdiğinin altını çizen mahalleliler, 135 civarında bulunan bölge halkının geçimini tarım ve hayvancılıkla sürdürdüğünü vurguladı. Torbalı’da İZBAN’a ait 5 istasyondan birine ev sahipliği yapmaları nedeniyle ilçede faaliyet gösteren emlakçıların bölgeyi mercek altında tuttuğunu sözlerine ekleyen mahalleliler, “Sürekli köyümüze birileri gelip-gidiyor ama köyümüzün tek işletmesi olan kahvehane 1950’li yıllarda açılmış. O günden bu yana neredeyse her yıl 2 defa sahipleri değişti. Son olarak yapılan ihaleye kimse girmediği için muhtarlığa kaldı” diye konuştu.

SAĞLIK köyünün İZBAN’ın yanı sıra Ahmetli, Zeytinköy, Yeniköy, Özbey, Kaplancık ve ilçe merkezi ile Selçuk arasında da coğrafi konumu itibariyle bir köprü görevi gördüğünü hatırlatan vatandaşlar, ” Muhtarlığımız bünyesinde köye gelip gidenin de oturabileceği bir kahvehane yerimiz var ancak fazla alışveriş olmadığı ve işletenin de kar etmediği için köydeki tek bakkalımız 1995’li yıllarda kapandı. O günden bugüne ihtiyaçlarımızı temin ederken büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Yeni yatırımlarla köyümüzün gelişmesini istiyoruz. Zaten coğrafi konumu nedeniyle bölgeye yatırım yapanların ve kalkınmasını bekleyenlerin sayısı bir hayli yüksek. Bu gelişmelere rağmen köyümüzde bir tane bile bakkal ya da marketin bulunmaması üzücü. İhtiyaçlarımızı ya haftalık ya da aylık olarak ilçe merkezinden karşılıyoruz. Torbalı’da AVM sayısında patlama yaşanıyor. Bundan yakınan küçük esnaf acaba Sağlık’ta bakkal ya da market olmadığını bilmiyor mu? Aslında buraya bir bakkal ya da market açmak, oldukça faydalı bir yatırım olur kanaatindeyim.” ifadesinde bulundu.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.