SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Torbalı’da atık ilaç toplama noktaları kuruldu

Bu haber 16 Kasım 2022 - 1:13 'de eklendi.

Torbalı Belediyesi çevre kirliliğini önlemek ve geri dönüşümü mümkün atıkları ekonomiye yeniden kazandırmak adına anlamlı bir projeye imza attı

SIFIR atık için çalışmalar yapan Torbalı Belediyesi bu kapsamda atık ilaçların toplanması için de hareket geçti. Torbalı’da bulunan Aile Sağlığı Merkezlerinde atık ilaç toplama noktaları oluşturan belediye düzenli aralıklarla noktalardan ilaçları topluyor. İlçe sakinleri de evlerinde kullanmadıkları veya son kullanma tarihi geçmiş ilaç atıklarını belirlenen noktalara veya Torbalı Belediyesi Atık Getirme Merkezi’ne bırakarak projeye destek oluyor.

TORBALI Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen “Sıfır Atık” Projesi kapsamında 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi kurularak, toplanan atıkların lisanslı firmalara sevk edilerek geri dönüşümü sağlanıyor. Ayrıca diğer atıklar yok edilmek üzere tesislere gönderiliyor.

TORBALI Belediye Başkanı Mithat Tekin, yaptığı açıklamada “Atık ilaçların, çevre ve insan sağlığına doğrudan etkilerinin en aza indirgenmesi evlerde kaynağında ayrı biriktirilmesi ve mevzuata uygun olarak imha edilmesi amacıyla hayata geçirilen bu proje ile hem doğanın hem çevre ve insan sağlığının korunmasını hedefliyoruz. Proje kapsamında vatandaşlarımızın bilinçlendirmeyi ve toplumsal duyarlılığı artırmayı amaçlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.