SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Torbalı’da arılı kovan tespitleri sürüyor

Bu haber 05 Şubat 2022 - 21:34 'de eklendi.

Karakuyu Mahallesi’nde İlçe Müdürlüğü Veteriner Hekimleri tarafından arılı kovan tespit çalışmaları devam ediyor.

TARIM ve Orman Bakanlığı, neslinin giderek tükendiği tespiti yapılan arılar ve arıcılığın korunması için dört koldan harekete geçti. Kurulan “Arıcılık Kayıt Sistemi” ile tüm ülke arıcılığının tek çatı altında birleştirilerek veri tabanı oluşturulduğunu belirten bakanlık, hazırlanan “Arı Konaklama ve Takip Sistemi Projesi”nin de kısa süre içerisinde il/ilçe müdürlükleri tarafından yürütülmesinin planlandığını kaydetti. Bu kapsamda Torbalı’da da tespsitler başladı

ARICILIĞIN üretim ve sürdürülebilirliğini artırmak, arıcıların konforunu yükseltmek amacıyla alet ekipman desteği verildiğini dile getiren Bakanlık, elektrik üreten güneş enerjisi sistemi, buzdolabı, seyyar arıcı barakası ve tuvalet gibi ekipmanların artık yüzde 50 hibe ve düşük faizli kredi destekleme kapsamına alındığı bildirdi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.