SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Torbalı’da aktarlara ilgi artıyor

Bu haber 30 Eylül 2020 - 11:39 'de eklendi.

Hava sıcaklıklarının yavaş yavaş düşmesiyle Torbalı’daki aktarlarda hareketlilik başladı. Özellikle soğuk algınlığı hastalığına karşı önlem almak isteyenler aktarların yolunu tuttu

Aktarlar genellikle doğal karışımlarla vücut dirençlerini arttırmak isteyenlerin uğrak noktası oluyor. Bitkisel karışımların satışının yapıldığı aktarlara, ilaç kullanmak istemeyen vatandaşlar gelerek tedavi mahiyetinde karışımlar alıyor. Ülkemizdeki endemik bitki türleri sayesinde dünya genelinde önemli sıralarda yer alan atarlardaki ürün çeşitliliğinde herkesin sıkıntısına göre bir karışım bulmak mümkün. Alternatif tedavi karışımlarının yer aldığı aktarlara gelenlerin sayısı son aylarda arttı.

BİNİN ÜZERİNDE ÇEŞİT BULUNUYOR

İlçede bulunan aktarcılar  “Aktarlarda her zaman genel bir yoğunluk var. İlaç yerine aktardan bir şeyler alalım gibi sağlıksız bir durum yaşanmasını beklemiyoruz. Vatandaşlar doktorlarının verdiği ilaçları alsınlar. Aktarlarda genellikle satılan ürünler belli. Özellikle gül hatmi, pekmez, keçi boynuzu, kış çayları fazlaca tüketilmeye başlandı. Ürün listemizde de binin üzerinde doğal karışım ve bitki var. Araştırmalarımıza göre tavsiyelerde bulunuyoruz” şeklinde açıklama yaparak durumu özetledi.

HASTALIKLARA KARŞI DİRENÇ SAĞLIYOR

Aktar işletmecileri, aktarlara gelen insanların genellikle hasta olmadan vücut dirençlerini güçlendirici karışımlar alamaya geldiklerinin altını çizerek ”Aktarlarda satılanlar tamamen doğal ve kimyasal karışım içermeyen bitkilerden oluşuyor. İnsanlar hasta olmadan önce bu tür karışımları kullanarak vücutlarının dirençlerini arttırıyor. Bazı durumlarda ise çok fazla ilaç kullanan hastalara, doktor tavsiyesi ile belli karışımlar öneriliyor. Onun için gelen hastalarda oluyor. Aktarlarda temelde en çok rağbet gören ürünler, diz ağrılarına iyi gelen bamya tohumu, zayıflama çayları ve bel fıtığı ağrılarının giderilmesinde kullanılan ilaçlar başı çekiyor” ifadelerini kullandı

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.