SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Torbalı’da ‘akran zorbalığı’na geçit yok!

Bu haber 08 Aralık 2023 - 0:21 'de eklendi.

Fatih İlkokulu, Akran Zorbalığı Farkındalık Programını tamamladı. Okul Rehberlik Servisi tarafından 4. Sınıf öğrencileriyle yürütülen ve 6 hafta süren Akran Eğitimi, afiş etkinliğiyle çalışmalarını sonlandırdı.

MİLLİ Eğitim Bakanlığı (MEB), ortaokullarda seçmeli dersler kapsamına alınan ‘okul temelli sosyal sorumluluk çalışmaları’ kapsamında siber zorbalık ve akran zorbalığıyla mücadeleyi öğrencilere anlatmaya başladı. Ortaokul 6, 7 ve 8. sınıflarda her bir düzeyi 72 saatlik öğretim programını içeren ders, 2023-2024 eğitim öğretim yılında seçmeli dersler kapsamına alınmıştı. Dersin müfredatı ile öğrencilere toplumsal duyarlılık ve sorumluluk bilinci kazandırmak, toplumsal sorunlara farkındalık oluşturmak amaçlanıyor. Öğrencilerin sosyal sorumlulukları anlamalarını ve bu sorumlulukları etkili şekilde yerine getirmelerini sağlayacak içeriklerin yer aldığı müfredatta, öğrencilere sadece teorik bilgi değil aynı zamanda günlük yaşam becerilerini geliştirmelerine yardımcı etkileşimli eğitim ortamları oluşturulacak.

TEORİDEN UYGULAMAYA GEÇİLECEK

DERSİN 6. sınıflara yönelik müfredatı, “sosyal sorumluluk”, “toplumsal farkındalık oluşturma”, “toplumsal değerler ve ahlak”, “çevre ve sürdürülebilirlik”, “toplumsal sağlık” ve “sosyal yardımlaşma” ünitelerinden oluştu. Derste, ileri kademelerde teorinin yanında uygulamaya dönük kazanımlara ağırlık verildi. Bu kapsamda mevcut ünitelere ek olarak 7. sınıflarda “toplum hizmeti ve gönüllülük” ünitesi, 8. sınıflarda ise “sosyal girişimcilik ve inovasyon” ile “küresel sorunlara bakış” üniteleri de okutulacak. “Sosyal sorumluluk” ünitesinde, gönüllülük, empati, diğerkamlık, toplumsal farkındalık, sürdürülebilirlik, toplumsal fayda ve sosyal girişimcilik kavramları üzerinde durulacak. Öğrencilerin toplumsal yardımlaşma ve dayanışma kapsamında bir sosyal yardımlaşma projesi tasarlayarak projelerini uygulamaları, ardından bunları toplum yararı açısından değerlendirmeleri beklenecek.

FATİH İlkokulu, Akran Zorbalığı Farkındalık Programı hakkında Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Emeği geçen okul idaresini, rehberlik servisini, öğretmenleri ve öğrencilerimizi tebrik ederiz” ifadelerine yer verildi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.