SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Torbalı’da ‘Akdeniz Meyve Sineği’ne karşı mücadele başladı

Bu haber 04 Nisan 2022 - 23:15 'de eklendi.

Turunçgil bahçelerinde meyve ağaçlarına zarar veren ve meyve kalitesini düşüren Akdeniz meyve sineği (Ceratitis capitata) ile mücadele başladı.

MEYVE ve sebzelere büyük zararlar veren ve çiftçilerin korkulu rüyası haline gelen Akdeniz Meyve sineği ile toplu mücadele Torbalı Ovası’nda sürüyor. Torbalı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından özellikle şu sıra şeftali bahçelerinde hummalı bir çalışma sürüyor. Yaklaşık 3 bin şeftali ağacının bulunduğu ilçede az da olsa üretimi yapılan şeftali bahçelerinde ilk izlenimler olumlu. Belirli aralıklarla daha önce de gerçekleşen kontroller sık sık rapor haline getiriliyor. Öte yandan Müdürlük, hastalığa karşı ilaçlama çalışması yapılmasını istedi.

TORBALI İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri yaptığı açıklamda, “Turunçgil bahçelerinde her yıl mücadelesi yapılması gereken Akdeniz Meyve Sineği’nin, mücadeleye başlama zamanını tespit etmek için müdürlüğümüz elemanlarınca her yıl tuzaklama çalışmaları yapılıyor. Turunçgil bahçelerine asılan bu tuzakların her hafta kontrol edilerek ergin sineğin çıkışı ve popülasyon yoğunluğu izleniyor, ancak mücadelenin başlaması için tuzaklarda sineğin görülmesinin yanı sıra meyvelerin vuruk olgunluğu dönemine gelmesi gerekiyor.

BUNUN da meyve kabuğunda hafif renk dönüşümünün başladığı ve meyvenin tatlanıp sulanmaya başladığı bu döneme geliyor. Bu dönemde üreticilerimizin mücadeleye başlamalarını istiyoruz. Tabi bu mücadele esnasında üreticilerin arı ölümlerini önlemek için ilaçlamadan önce çevrelerindeki arıcıları bilgilendirmeleri gerekir” açıklamasında bulundu.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.