Hekimsen, sağlık çalışanlarının sorunlarına dikkat çekmek için 6-8 Ocak 2025’te ülke genelinde iş bırakma eylemi düzenliyor. Grev dün itibariyle başladı. Yarın da devam edecek.
TÜRKİYE genelinde sağlık çalışanları, sorunlarına dikkat çekmek ve çözüm önerileri için harekete geçiyor. Hekimsen Sendikası, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, sağlık çalışanlarının hak kayıpları, teşvik sistemleri ve çalışma koşullarına dair taleplerinin karşılanmaması nedeniyle 6-7-8 Ocak 2025 tarihlerinde iş bırakma kararı aldıklarını duyurdu. Grev dün itibariyle başladı. Yarın da devam edecek.
OCAK’TA SAĞLIK GREVİ
Grev kapsamında aile hekimleri ve diş hekimlerinin dile getirdiği temel talepler şöyle sıralandı:
HYP platformunun AHBS programlarıyla entegre edilmesi.
Teşvik ödemelerinde hekim kontrolü dışındaki eksikliklerin dikkate alınmaması.
Hasta memnuniyet puanı ve akılcı ilaç oranına dayalı teşvik sistemlerinin gözden geçirilmesi.
Nöbet uygulamaları ve sözleşme fesih nedenlerinin yeniden düzenlenmesi.
DİŞ HEKİMLERİNİN TALEPLERİ:
TABAN ve teşvik ödeme katsayılarının artırılması.
Çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve altyapı düzenlemelerinin yapılması.
Randevu sisteminin hekim taleplerine göre düzenlenmesi.
Uzun tedaviler için ayrı bir puanlama sistemi oluşturulması.
GREV SÜRECİNDE KİMLER ÇALIŞACAK?
GREV kararına göre, kamu hastanelerinde görev yapan tüm diş hekimleri ve aile hekimleri 6-7-8 Ocak tarihlerinde iş bırakacak. Sadece acil vakaların tedavi edileceği bildirildi. Eczanelerin grev kapsamında olmadığı ve vatandaşların ilaç ihtiyaçları için eczanelerden hizmet alabileceği açıklandı.













