SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Torbalı’da 3.084 öğrenci ter dökecek

Bu haber 30 Mayıs 2023 - 23:58 'de eklendi.

Tüm Türkiye’deki sekizinci sınıf öğrencilerinin eğitim yaşamlarını biçimlendirecek olan Liselere Giriş Sınavı 4 Haziran Pazar günü gerçekleşecek.

MİLLİ Eğitim Bakanlığı tarafından her yıl yapılan ve ortaokuldan mezun olan öğrencilerin yerleşecekleri liselerin belirlendiği LGS, deprem bölgesindeki iller dahil ülke genelinde bu yıl 4 Haziran 2023 tarihinde gerçekleşecek. Torbalı’da, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde 5’i özel 31’i devlet okulunda olmak üzere toplamda 36 okulda gerçekleşecek olan sınav 2 oturum halinde yapılacak. Birinci oturum sözel becerilerin ölçüleceği sınav, 9.30-10.45 saatleri arasında gerçekleşirken ikinci oturum ise sayısal becerilerin ölçüleceği sınavla 11.30-12.50 saatleri arasında gerçekleşecek. Milli Eğitim Bakanlığının yayınladığı takvim doğrultusunda sınav sonuçlarının 26 Haziranda açıklanması bekleniyor.

TORBALI’DA 3 BİN SEKSEN DÖRT ÖĞRENCİ TER DÖKECEK

TORBALI İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde 256 salonda 2929 devlet okullarında 155 özel okullarda olmak üzere toplamda 3084 öğrenci sınava girecek. Tarım işçileri ya da herhangi bir nedenle ilçede misafir olarak bulunan öğrencilerin de sınava girebilmesi için 10 yedek salon hazır bulundurulacak.

720 KİŞİ GÖREV YAPACAK

212 ASIL, 44 tek kişilik ve 10 yedek sınav salonunda, sınavın sorunsuz uygulanması için Torbalı Kaymakamlığınca 720 idareci, öğretmen, emniyet personeli ve yardımcı personel görevlendirildi. Öğrencilerin sınavı en rahat şekilde geçirmeleri için gerekli bütün tedbirlerin alınmasının yanında sınav salonlarının temizliğinden düzenine bütün düzenlemeler eksiksiz gerçekleştirildi.

ATİLA IŞIKKAYA ÖNEMLİ HATIRLATMALARDA BULUNDU

TORBALI İlçe Milli Eğitim Müdürü Atila Işıkkaya sınava girecek bütün öğrencilere başarı diledi ve önemli hatırlatmalarda bulundu. Işıkkaya öğrencilere seslenerek ‘Sevgili öğrenciler yoğun ve yorucu bir çalışma sürecinin sonunda edinmiş olduğunuz bilgileri yansıtacağınız bu sınavda heyecanlanmadan ve panik yapmadan, elinizden gelenin en iyisini yaparak başarı merdivenini tırmanarak hedefe ulaşmanız en büyük temennimizdir. Bilginize, birikiminize çaba ve gayretlerinize her zaman güvenin. Kendinize ve başarılı olacağınıza inanın; çünkü bütün büyük başarılar önce hayal etmekle sonra kendine inanmakla başlar. Gireceğiniz bu sınavın sizlere yeni bir kapının anahtarını armağan edeceğini aklınızdan çıkarmayın. Sınavdan birkaç gün önce rutinlerinizi bozmadan beslenme düzeninize dikkat ederek uyku kalitenizi önemseyin. Sınav günü sınav saatinden en az yarım saat önce sınava gireceğiniz okulda hazır olun.  TC kimlik kartınızı, sınav giriş belgenizi, kalem ve silginizi yanınızda bulundurun. Hava sıcaklığı göz önüne alındığında yanınızda su bulundurmanız da sizler için iyi olacaktır. Bizler siz öğrencilerimizi önemsiyor ve sizlere güveniyoruz” şeklinde ifade ederken liseye giriş sınavına girecek öğrencilere, görev alan öğretmen, idareci ve güvenlik görevlilerine kolaylıklar diledi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.