SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Torbalı yüz yüze eğitime hazır

Bu haber 03 Şubat 2021 - 9:38 'de eklendi.

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında, 01.02.2021 tarihinde gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu Toplantısında Köy okullarında 15 Şubat’ta yüz yüze eğitim ve öğretimin başlamasına, 8 ve 12. sınıflar ile ilkokul ve özel eğitim okullarında ise eğitim-öğretimin 1 Mart’ta başlamasına, diğer sınıf düzeylerinde ise uzaktan eğitime devam edilmesine karar verildi. Toplantıda ayrıca vaka sayılarındaki iyileşmeye paralel olarak 1 Mart’tan itibaren il bazında eğitim öğretimin kademeli olarak başlatılması için çalışmaların yürütülmesi yönünde karar alındı.

OKULLARDA TÜM  ÖNLEMLER ALINDI

BAŞTA öğrenciler olmak üzere tüm eğitim camiasının heyecanla yüz yüze eğitimin başlama haberini beklediklerini belirten Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Tosun, “Öğrencilerimiz 2020-2021 eğitim ve öğretim yılında kısa bir süre yüz yüze eğitim gördükten sonra vakalardaki artış nedeniyle uzaktan eğitim görmeye başladılar. 15 Şubat’ta okulların tekrar açılması yönünde beklenti vardı. Sayın Cumhurbaşkanımız bu müjdeyi verdi. Biz Torbalı ilçesinde gerek köy statüsünde bulunan okullarımızda gerekse İlçe merkezinde bulunan tüm okullarımızda eğitim ve öğretime hazırız. Küresel salgına karşı alınması gereken tüm önlemler alındı. Okullarımız Okulum Temiz sertifikalarını aldılar. Eğitim yöneticilerimiz ve öğretmenlerimiz salgına karşı hareket tarzı konusunda tüm eğitimleri aldılar. Risklere karşı alınabilecek tüm tedbirleri alarak öğrencilerimizle okullarımızda eğitim ve öğretim faaliyetlerini sürdürmeye hazırız” şeklinde konuştu.

MAHALLE STATÜSÜNDE BULUNAN 17 KÖY OKULU EĞİTİME BAŞLIYOR

2012 yılında 6360 sayılı kanun ile 30 ilimizde “kırsal mahalle” statüsü ile büyükşehir belediyelerinin kapsamına alınan köyler, kararın 2014 yılında resmi gazetede yayınlanmasıyla resmen mahalle statüsüne alınmıştı. Torbalı ilçesinde daha önce köy veya belde iken mahalle statüsüne alınan ve öğrenci sayısı az olduğundan,  seyreden pandemi koşullarına rağmen yüz yüze eğitimin yapılmasının elverişli olduğu belirtilen toplam 17 okul var. Bu okullarda ilkokul ve ortaokul birlikte ve tam gün eğitim-öğretim faaliyetleri sürdürüyor. Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre 15 Şubat 2021 tarihinde yüz yüze eğitime başlayacak olan köy okullarının isimleri şöyle: Ahmetli, Çaybaşı, Çapak, Dağkızılca, Dirmil, Eğerci, Güllüce, Karakuyu, Özbey, Pancar, Subaşı, Aslanlar, Şehitler, Taşkesik, Yeniköy, Yeşilköy, Yoğurtçular.

MİLLİ Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklama doğrultusunda bağımsız okul öncesi eğitim kurumları da 15 Şubat itibariyle eğitime başlayacak. Bu okulların dışındaki tüm okullarda uzaktan eğitim devam edecek olup 1 Mart 2021 tarihi itibariyle tüm ilkokullarda, ortaokulların 8. sınıflarında ve liselerin 12.sınıflarında yüz yüze eğitime başlanacak.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.