SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Torbalı ve İzmir’in diğer ilçelerindeki kirlilik raporu açıklandı

Bu haber 09 Kasım 2022 - 0:55 'de eklendi.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ‘İzmir 2021 Yılı Çevre Durum Raporu’nu yayımladı. Raporda, hava, su, atık, büyük endüstriyel kazalar, doğa koruma, arazi kullanımı ve ÇED izinleri gibi pek çok açıdan İzmir’in çevre durumu ele alındı.

RAPORDA kirlilik kaynaklarına ayrıntılı olarak dikkat çekilirken, ivedilikle önlem alınması gerektiği vurgulandı. Raporun hava kalitesi başlığı altında İzmir Büyükşehir Belediyesinin mevcut 7 sabit ölçüm istasyonu ve Bakanlığa ait 16 sabit ölçüm istasyonunun olduğu bu istasyonların ise Güzelyalı, Alsancak, Şirinyer, Bornova, Bayraklı, Karşıyaka, Çiğli, Gaziemir, Seferihisar, Çeşme, Aliağa, Yenifoça, Karaburun, Torbalı, Ödemiş, Kemalpaşa, Karabağlar, Menemen’de yer aldığı belirtildi.

RAPORUN sonuç kısmında sanayi kaynaklı hava kirliliğinin fazla yaşandığı ilçenin Aliağa olduğu belirtildi. Raporda İlçedeki demir-çelik, petro kimya tesisleri, kömür eleme ve paketleme tesisleri, geri kazanım tesisleri, akaryakıt dolum tesisleri, doğalgaz çevrim santralleri, halen inşaatı devam eden ya da yatırımı planlanan termik santraller, petrokimya tesislerinin olduğu belirtildi.

ÖTE yandan grafikte Torbalı’nın da Aliağa’ya oldukça yakın değerlerinin olduğu görülüyor. Sanayi kuruluşlarının çok fazla olduğu Torbalı’da hava kirliliğini olumsuz yönde etkilediği belirtildi. Grafikte Torbalı’da sadece  PM2.5 değerinin risk taşımadığı, diğer tüm elementlerin kirlilik sınırında olduğu görüldü.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.