SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Torbalı Uğur Kurs öğrencilerinden anlamlı proje

Bu haber 03 Aralık 2023 - 18:36 'de eklendi.

Torbalı Uğur Kurs öğrencileri 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla engelli bireyler yararına kermes düzenlendi. Kurs kantininde düzenlenen kermeste öğretmen, öğrenci ve velilerin gönüllü olarak evde hazırladıkları yiyecekler satışa sunuldu. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği kermeste açıklamada bulunan Torbalı Uğur Kurs Kurucu Temsilcisi Yıldırım Baytekin, amaçlarının toplumsal farkındalık oluşturmak olduğunu söyledi.

BAYTEKİN, “Birleşmiş Milletler tarafından 3 Aralık günü, engelli vatandaşlarımızın hakları, topluma kazandırılması ve yaşadığı sorunlara toplumsal farkındalık oluşturulması amacıyla “Dünya Engelliler Günü” olarak kabul edilmiştir. Günümüzde bir milyardan fazla insanın bir çeşit engellilik hali ile yaşadığı tahmin edilmektedir. Bu kapsamda engellilerin sorunlarına dikkat çekmek ve onları daha iyi anlayabilmek için ülkemizde de çeşitli etkinlikler düzenlenerek eğitim, sağlık, çalışma hayatı gibi alanlarda fırsat eşitliği sağlanması ve farklılıklara saygı gösterilmesi, mekânsal erişim yanında teknoloji ve bilgiye erişimin bu bireyler için ne kadar önemli olduğuna dikkat çekilerek toplumsal farkındalık oluşturulması amaçlanmaktadır.  Öğrencilerimizin, “Hayatı paylaşmak için engel yok.” sloganı ile gerçekleştirdikleri kermeste yardımlaşma ve dayanışmayı amaçladıklarını belirten Baytekin, kermesten elde edilen gelir ile aldığımız tekerlekli sandalyeyi ihtiyacı sahibi bir vatandaşımıza ulaştıracağız . Ülkemizde engelsiz yaşamla ilgili çalışmalar hız kesmeden devam etmekte. Sadece 3 Aralık değil yılın her günü, duyarlılığımız ve farkındalığımız her geçen gün artmalıdır. Tüm insanlar engelli adayıdır. Hoşgörü, sevgi ve saygıyla daha güçlü bir ülkede hep birlikte yaşamı kucaklayalım. Kermese katkısı olsan, ilgi gösteren değerli veli, öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz” dedi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.