SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Torbalı, Türkiye finalinde

Bu haber 30 Mayıs 2022 - 22:43 'de eklendi.

‘Küçük Kızlar Basketbol Turnuvası’ yarı finallerini, Torbalı Ticaret Odası 80. Yıl Ortaokulu Şampiyon olarak tamamladı.

ÇEYREK finali Nisan ayında Muğla’da yapılan ve Muğla’daki çeyrek finali şampiyon olarak tamamlayan Torbalı Ticaret Odası 80. Yıl Ortaokulu Küçük Kızlar Basketbol Takımı yarı finale kalma hakkı elde etmişti. 23 Mayıs’ta Antalya’da başlayan ve 7 farklı ilden takımların katıldığı “Küçük Kızlar Basketbol Turnuvası” yarı finalleri 28 Mayıs itibariyle tamamlandı ve Torbalı Ticaret Odası 80. Yıl Ortaokulu turnuvayı şampiyon olarak tamamladı.

TURNUVAYA Denizli, Isparta, İstanbul, İzmir, Muğla, Uşak ve Konya illerinden okul takımları katıldı. Kıyasıya geçen mücadelede İzmir’i temsil eden Torbalı Ticaret Odası 80. Yıl Ortaokulu Basketbol Takımı rakiplerini eleyerek yarı final maçlarını birinci olarak tamamladı ve 7-12 Haziran tarihlerinde yapılacak olan Türkiye şampiyonası finallerine gitmeye hak kazandı. Torbalı Ticaret Odası 80. Yıl Ortaokulu Küçük Kızlar Basketbol Takımı, zorlu bir basamağı daha aşarak bu kez Türkiye finallerine uzandı.

FİNAL DENİZLİ’DE

TÜRKİYE’DEN sadece 8 takımın katılacağı büyük final, 7-12 Haziran tarihlerinde Denizli’de gerçekleşecek. Gözünü şimdiden Türkiye birinciliğine diken kızlar, birincilik alışkanlığını Denizli’de de sürdürerek unvanı İzmir’e ve kupayı Torbalı’ya getirmek istiyor. Ekibin beden eğitimi öğretmeni ve takım antrenörü Himmet Çalık “İzmir birinciliği ile başlayan mücadelemizi Muğla çeyrek finali ile devam ettirdik. Antalya yarı finali birinciliği ile son basamak olan Denizli Türkiye finallerine eriştiğimiz serüvenimizi orada da zirvede tamamlamak istiyoruz. Çok uzun bir maratonun uzun soluklu koşusunda yaralar da aldık. Yorulduk, çalıştık ve hatta oyuncularımızdan birisi sakatlandı. Başarı bizi motive eden duygu oldu. Öğrencilerimizle gurur duyuyoruz ve bizden desteklerini esirgemeyen İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Atila Işıkkaya’ya, Torbalı Ticaret Odası Başkanımız Abdulvahap Olgun’a ve Torbalı Belediyesine çok teşekkür ederiz.” dedi.

TAKIMDAKİ SÜRPRİZLER DEVAM EDİYOR

TORBALI Ticaret Odası 80. Yıl Ortaokulu Küçük Kızlar Basketbol Takımındaki üçüz kardeşlerin şaşırtan anları ve anıları devam ediyor. Takım antrenörü, beden eğitimi öğretmeni ve aynı zamanda üçüzlerin babası Himmet Çalık neşeli anları da aktardı: “Müsabaka hakemi bir pozisyon sonrası üçüzlerden birisini uyardı. Periyot bitimi baktım ki nasihat ediyor yapma, sürekli yapıyorsun ve bir dahaki sefere seni oyundan atarım diyor. Hemen gittim hocam aynı sporcu değil dedim. Müsabaka hakemi bana da kızdı ve eminim aynı oyuncu dedi. Faul atışını yapan ile şu an konuştuğun aynı sporcu değil deyince numaraları kontrol etti, ‘ikiz mi?’ dedi. ‘Hayır bir tane daha var, orada.’ dedim hoca gülmeye başladı.”

“Yine bir pozisyonda biri sakatlandı, sağlıkçı buzla müdahalede bulundu ancak sakatlık ciddi olunca doktora filme götürmek zorunda kaldım. Maç esnasında sağlıkçı kardeşlerden diğerini sahada görünce ‘Az önce yürüyemiyordu şimdi ne güzel koşuyor öyle.’ demiş arkadaşlarına.

IŞIKKAYA ÇOK YÖNLÜ GELİŞİME ÖNEM VERİYOR

İLÇE Milli Eğitim Müdürü Atila Işıkkaya öğrencileri tebrik etti ve Haziran’daki finalde başarılar diledi. Işıkkaya, “Sadece öğretim tek başına yeterli olmaz ki bu yüzden eğitim öğretim hep birlikte anılır. Bilgiyi direkt sunmak da artık yetmez ki bireylerin yaşaması, hissetmesi, öğrenme öğretme sürecine direkt katılması gerekir, bu başarı hikayesini kendi elleriyle yazan kızlarımız gibi. Ve sportif-devinimsel alanlardaki kazanımlar kişinin direkt katılım ile elde ettiği kazanımlardır ve bu yüzden bu davranışlar unutulmaz. Duygusal zekâ dediğimiz, kas hafızası dediğimiz edinimler zihinsel öğrenme alanlarından daha baskın olabilir ve bu gelişimler çok kıymetlidir. Sanatsal, sportif, kültürel ve manevi değerler ve bu değerler sarmalında eğitim öğretim ortamı bizim öğrencilerimizi çok yönlü geliştirebilmemiz için ihtiyaç duyduğumuz direkler zira biz bu sarmal üzerine öğretim sürecini inşa edersek işte o zaman başarı kaçınılmaz olur.” diye ekledi. Türkiye’nin en iyi 8 takımı arasına girerek büyük bir başarıya imza atan takım finale gözünü dikmiş durumda ve son dönemeç için çalışmalar devam ediyor. Başarılar kızlar.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.