SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Torbalı Tınaztepe’li doktor uyardı! Soğuk hava prostat şikâyetlerini arttırıyor

Bu haber 15 Ocak 2021 - 8:51 'de eklendi.

Tınaztepe Torbalı Hastanesi Üroloji Uzmanı Op. Dr. Osman Koca, prostat büyümesi olan erkeklerin özellikle kış döneminde bazı tedbirler alarak idrar şikâyetlerini kontrol altına alabileceğini söyledi.

PROSTAT büyümesi olan erkelerin kış mevsiminde yakınmaları artabileceğini ifade eden Tınaztepe’li Üroloji Uzmanı Op. Dr. Osman Koca, “Çünkü vücutta soğuktan en çok etkilenen organların başında prostat gelir. Soğuğa maruz kalma durumunda idrar yakınmalarında akut kötüleşmeler beklenebilir. Prostat büyümesi olan erkekler, özellikle kış döneminde bazı tedbirler alarak idrar şikâyetlerini kontrol altına alabilirler. Erkekler fark etmese de 40’lı yaşlardan itibaren prostat büyümeye başlıyor” diye konuştu.

‘ERKEKLERİN YAŞAM KALİTESİNİ ETKİLİYOR’

HEMEN hemen her erkekte prostat büyümesi olmasına rağmen, idrar yapma alışkanlığında bozulma herkeste olmayabileceğini belirten Op. Dr. Koca, “Olağan idrar yapma alışkanlığında, tutarlı değişiklikler ortaya çıktığında prostat büyümesi akla gelmelidir. İdrara sık çıkma, gece idrara kalkma, idrar yaparken sızı yanma, idrarı hemen başlatamama, idrarın kesik kesik gelmesi, incelmesi, saçılması, idrarı boşaltma süresinin uzaması, birden idrara sıkışma, bazen yetişmekte zorlanma gibi yakınmaları olanlarda prostat büyümesi değerlendirilmelidir. İdrar alışkanlığındaki bu tür bozulmalar erkeklerin yaşam kalitesini etkilemektedir. Bu şikayetleri olan kişiler mutlaka üroloji uzmanına başvurması gerekir” şeklinde konuştu.

PROSTAT BÜYÜMENİZ VARSA BUNLARI MUTLAKA YAPIN

TINAZTEPE Torbalı Hastanesi Üroloji Uzmanı Op. Dr. Osman Koca, sözlerini şöyle sonlandırdı; “Prostat büyümeniz varsa; İhtiyacınız kadar su için. Tüketeceğiniz suyu zamana yayın; bir seferde çok miktarlar yerine, aralıklı ve makul miktarlar tüketin. Özellikle akşam saatlerinde olmak üzere alkolü sınırlayın. Acılı ve baharatlı yiyeceklerden uzak durun. Düzenli fiziksel egzersiz yapın. Yatmadan 2 saat öncesinde su içmeyi bırakın. Stresinizi azaltacak uğraşlara daha fazla zaman ayırın. Soğuk algınlığı ilaçları idrar yakınmalarını artırabilir; doktora danışmadan kullanmayın. Tedavi olarak, yaşam tarzı değişiklikleri, ilaçla tedavi ve gerekirse de ameliyat yapılması gerekir.”

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.