SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Torbalı Tınaztepe’li doktor sigara içen 40 yaş üstü vatandaşları uyardı!

Bu haber 09 Haziran 2022 - 20:16 'de eklendi.

Akciğer kanserinin üstesinden erken safhada yapılacak cerrahi müdahaleyle gelinebildiğini belirten Göğüs Hastalıkları ve Tüberküloz Uzmanı Uzm. Dr. Semih Ağanoğlu, sigara içen 40 yaş üzerindeki kişilere yılda en az 1 kez göğüs hastalıkları muayenesi olmalarını tavsiye etti.

OLDUKÇA sık görülen akciğer kanserine karşı erken safhada yapılan tanı ve tedavi çoğu kişinin hayatını kurtarabiliyor. Her yıl dünyada akciğer kanserinden 1,3 milyon kişinin hayatını kaybettiğini vurgulayan Tınaztepe Torbalı Hastanesi Göğüs Hastalıkları ve Tüberküloz Uzmanı Uzm. Dr. Semih Ağanoğlu, “Erkeklerde en sık ölüme yol açan kanser türü olan akciğer kanseri, kadınlarda meme kanserinden sonra ikinci en sık ölüme yol açan kanser türüdür” dedi.

HASTALIKTAN TAMAMEN KURTULMA İMKANI ELDE EDİLEBİLMEKTEDİR

UZM. Dr. Ağanoğlu, “Akciğer kanserini iki ana grup altında sınıflandırmak mümkün. Küçük hücreli akciğer kanseri ve küçük hücreli dışı akciğer kanseri şeklinde gruplandırıyoruz. Küçük hücreli dışı akciğer kanserinde, erken evrede cerrahi tedaviyle birlikte çok güzel sonuçlar elde edebiliyoruz. Cerrahi sayesinde uzun yıllar sağlıklı kalabiliriz. Akciğer ile sınırlı, küçük hücre dışı kanser türünde alınan sonuçlar hastaları da bizleri de memnun ediyor. Bu yolla hastalıktan tamamen kurtulma imkanı elde edilebilmektedir” dedi.

TOMOGRAFİ İLE ERKEN TEŞHİS ŞANSIMIZ ARTAR

AKCİĞER kanserine yol açan en büyük unsurlardan birinin sigara olduğunun altını çizen Uzm. Dr. Semih Ağanoğlu, orta yaş ve üzerindekileri şu sözlerle uyardı: “Küçük hücre dışı akciğer kanseri, erken evrelerde bulgu vermez. Akciğer kanserleri genel itibariyle de sinsi ilerleyen kanser türleri olduğu için 40 yaş üstü, özellikle sigara içen hastaların her yıl göğüs hastalıkları muayenesi ve takibini yaptırmalarını öneriyoruz. Kanser belirtisi oluşmasını ve uzak organlara yayılmasını beklemeden çekilen film ve veya tomografi ile erken teşhis şansımız artar. Erken teşhisin hayat kurtardığını asla aklımızdan çıkarmamalıyız.”

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.