SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Torbalı Tınaztepe’li çocuk doktorundan okul ve öğrenciler için önemli uyarı!

Bu haber 11 Şubat 2021 - 10:25 'de eklendi.

TINAZTEPE Torbalı Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Rayhan Bozabalı, bazı sınıflarda eğitime başlanılmasıyla birlikte, özellikle yoğun olarak dokunulan yerler olan sıralar, masalar, elektrik düğmeleri ve kapı kollarının daha sık temizlenmesi gerektiğini vurguladı. Uzm. Dr. Bozabalı, okul yöneticilerinin maske kullanımı ve sosyal mesafe konusunda öğrencilere sık sık uyarılarda bulunması gerektiğine de dikkat çekti.

SIK dokunulan yerlerin sık sık temizlenmesinin önemini anlatan Bozabalı, şöyle konuştu: “Okullar, küçük çocuklar için sosyal mesafeyi koruyarak, maske konusunda sürekli uyarıcı olacaklar. Büyük çocuklarda bunun çok sıkıntı olmayacağını düşünmekle birlikte çevremize baktığımız zaman özellikle gençlerin maske takmakta imtina ettiğini görüyoruz. Özellikle bir aradayken kollarda taşınan maskeler oluyor. Sürekli olarak uyarı ve eğitim ile takılmasının sağlanması gerekiyor. Bunun yanı sıra okulların sık sık temizlenmesi, özellikle sık dokunulan yerlerin; sıralar, masalar, elektrik düğmeleri, kapı kollarını daha sık temizlemeleri gerekiyor. Çünkü çok el dokunuyor.

O dokunan eller yüze, göze geliyor. Çocuklara aynı zamanda sık sık ellerini yüzlerine, gözlerine, burunlarına değdirmemeleri konusunda da uyarılarda bulunmak gerekiyor. Teneffüsler de dahil sosyal mesafenin korunamayacağı, her durumda mutlaka maske takılması gerekiyor.

ÇOCUKLARDAKİ BELİRTİLER

ÇOCUKLARDA en sık görülen koronavirüs belirtilerini de sıralayan Tınaztepe’li çocuk doktoru, “Çocuklarda üst solunum yolu enfeksiyonu, ishal, karın ağrısı gibi bulgular görülüyor. Bu tablo çocuklarda genelde belli belirsiz geçiyor. Hafif burun akıntısından tutun da öksürüğe kadar, erişkinlerdeki kadar ağır hastalık tablosu çok çok az görülen, çok az tedavi gerektiren bir tablo. Bir de deride döküntü ile birlikte giden Kawasaki sendromu denilen tabloyla da bağlantılı olabileceği söyleniyor. Ama Kawasaki sendromu viral enfeksiyonlarla da bağlantılı olabilen bir tablo. Bunla da aynı mekanizmayla gelişebileceği öne sürülüyor” diye konuştu

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.