SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Torbalı Ticaret Odası’ndan Muğla Valisi Orhan Tavlı’ya ziyaret

Bu haber 03 Haziran 2022 - 20:51 'de eklendi.

Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun ve beraberindeki meclis üyeleri Muğla Valisi Orhan Tavlı’yı ziyaret etti.

 VALİLİK 75. Yıl toplantı salonundaki görüşmeye Torba Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Abdulvahap Olgun, Meclis Başkanı Erkan Aksoy, Meclis Başkan Yardımcısı Mehmet Mehdi Baykara, Meclis üyeleri ve yatırımcılar ile Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Ercan Meclis Başkanı Hüseyin Koray Özcan ve Meclis Başkan Yardımcısı Miraç Cin katıldı.

MUĞLA’NIN ürün değeri, ihracat ve istihdam kapasitesi açısından öncü sektörleri arasında yer alan Tarımsal Üretim, Su Ürünleri, Turizm, Madencilik, Yat İmalatı, Sağlık Turizmi, Yenilenebilir Enerji, Organik Tarım, Tarıma Dayalı Sanayi, sektörlerinin olduğunu belirten Vali Orhan Tavlı, Milas Güllük Limanı, 2 Uluslararası Havalimanı, 9 deniz hudut kapısı, 24 yat limanı ve gelişmiş karayolu ağıyla Muğla’nın gelişmiş bir ulaşım altyapısı olduğunu ifade etti.

TARIMA elverişli toprakları, zengin su kaynakları ve ikliminin Muğla’da çok çeşitli bitkisel üretimin yapılmasına imkan sağladığını belirten Vali Orhan Tavlı Memecik zeytini, Datça nurlu bademi gibi coğrafi işaretli tarım ürünlerinin yanında örtü altı sebzeciliği, narenciye, tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği gibi gelir getiren önemli tarım ürünlerinin yetiştirildiğini ve ihraç edildiğini söyledi.

BODRUM, Bozburun ve Ören’in yat imalat sektöründe Dünyada çapında ün kazandığını belirten Vali Orhan Tavlı İmalatçıların, milyon dolarlık ahşap ve saç tekneleri rahatlıkla yapıp dünya liderleriyle yarıştığını belirtti.

MUĞLA’NIN tarımsal üretimini ve ihracatını artırmak için Seydikemer’de Muğla, Antalya, Denizli ve Burdur illerinin kesişme noktası durumundaki kırsal Çobanisa Mahallesinde 1 Milyar lira yatırım bedeli olan tarıma dayalı süt ihtisas OSB projesini hayata geçirmek için yoğun biçimde çalışıldığını projenin kısa zamanda hayata geçeceğini vurgulayan Muğla Valisi Orhan Tavlı hem tarımsal hem çevreci hem de turizme önemli destek sağlayacak olan projenin bölge hayvancılığının gelişmesine ve istihdama büyük katkı sağlayacağını ifade etti.

MUĞLA’NIN Ege ve Akdeniz’in buluştuğu, antik dönemlerden bugüne pek çok medeniyete ev sahipliği yapan bir coğrafyada yer aldığını, eşsiz doğal güzelliklerinin yanında kadim tarihiyle ve kültürüyle tüm dünyanın ilgisini çekecek eşsiz bir potansiyele sahip olduğunu vurgulayan Muğla Valisi Orhan Tavlı, Eşsiz doğal güzelliklerinin yanında kültürel ve tarihi zenginlikleriyle her geçen yıl daha da büyüyüp gelişen, Ülkemizde, Avrupa’da ve Dünyada turizmin parlayan yıldızı olan Muğla’da tatil yapmaya ve yatırım yapmaya davet etti.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.