SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Torbalı SGK üç günde kuyruğu azalttı

Bu haber 08 Mart 2023 - 22:28 'de eklendi.

EYT başvuruları kapsamında birkaç gündür Torbalı SGK’da devam eden yoğunluk azaldı. Kurumun sistematik çalışması ve vatandaşların sorunlarına çözüm bulup kısa sürede halletmesi sonucu sabah saatlerinde olan kuyruk, öğleden sonra ortadan kalkıyor.

TORBALI SGK Müdürü Tuncel Dağdelen, yaşanan yoğunluğun azaltılması amacıyla çaba sarf ettiklerini anlatarak, ‘Kuruma EYT başvurusu için gelenlerin yanı sıra, ikinci katta bulunan işveren servisine gelenler de bulunuyor. EYT başvurusu yapacakları belirli bir düzen içerisinde alıp kısa sürede çözüme kavuşturuyoruz. Tabi işveren servisine gelen firma sahipleri, bekleyen insanların önüne geçip içeri girebiliyorlar ve ikinci katta bulunan serviste işlemlerini hallediyorlar.

‘AYRICALIK YAPTIĞIMIZ YÖNÜNDEKİ İDDİALAR GERÇEK DIŞIDIR’

TABİ bu durum, ‘bazılarını içeri sırasını beklemeden alıyorlar, onlara ayrıcalık yapıyorlar’ gibi yorumlara sebep oldu. Bu yanlış bir algıdır. Kuyrukta bekleyenler arasında tabi ki de öncelikli olanlar var. Bunlar, engelli kartı olanlar,  hamile bayanlar ve ayakta duramayacak kadar yaşlı olan insanlardır. Bu kişileri sırada bekletmeden işlerini halledip gönderiyoruz’ diye konuştu.

‘GELENLERİN YÜZDE 90’ININ BİR DAHA KURUMA GELMELERİNE GEREK KALMADAN İŞLEMLERİNİ HALLEDİYORUZ’

EYT başvurusu için kuruma gelenlerin işlemlerini kısa sürede çözüme kavuşturduklarını ve bu sayede 3 gün geçmeden kuyruğu azalttıklarını anlatan SGK Müdürü Dağdelen, ‘Vatandaşın emeklilik bilgilerini alıyoruz. Hak ediyorlarsa dilekçelerini aldıktan sonra buradan ayrılıyorlar. Çalışan EYT’lilere ise işten çıkmaları yönünde uyarımızı yapıp gönderiyoruz. Torbalı SGK’ya gelen vatandaşların yüzde 90’ının işi tek seferde hallolup, bir daha gelmelerine bile gerek kalmıyor’ şeklinde konuştu.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.