SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Torbalı sanayide, dükkân kiralarına %200 zam talebi isyan ettirdi

Bu haber 24 Ocak 2024 - 0:54 'de eklendi.

Torbalı Atatürk Sanayi Sitesi esnafları, dükkan sahiplerinin yüzde 200’lere varan kira zammı talebi nedeniyle zor günler geçiriyor. Bazı esnaflar ise yüksek kira artışlarını karşılamayacağı gerekçesiyle dükkanını boşaltmaya hazırlanıyor

TORBALI’NIN ilçe ve ülke ekonomisine en büyük katma değeri sağlayan lokomotifi konumundaki Atatürk Sanayi Sitesi esnafları dükkan sahiplerinin yüzde 200’leri bulan kira zammı talepleri nedeniyle oldukça zor günler geçiriyor. Sanayi esnafları iki yıl içerisinde dükkan kiralarının 2-3 bin liralardan 20-30 bin lira seviyelerine çıkması karşısında çaresiz konuma düştüklerini ifade ediyor. 2022 yılında 3 bin lira kira ödediğini ifade eden bir sanayi esnafı 2023 yılı içerinde dükkan kirasının 10 bin liraya yükseldiğini söylerken dükkan sahibinin 2024 yılı için 30 bin lira kira talep ettiğini ifade etti.

“YÜZDE 100 ZAMMA RAZIYDIK AMA MAL SAHİPLERİ KAPIYI YÜZDE 150’DEN AÇIYOR”

DEVLETİN koymuş olduğu yüzde 25’lik zam kotasının kesinlikle uygulanmadığını beyan eden Torbalılı sanayi esnafları yüzde 50’den yüzde 100’e kadar zam artışlarını dükkan sahiplerini de düşünerek kabul etmeye hazır olduklarını ama dükkan sahiplerinin kapıyı yüzde 150 ila 200 bandında zamla açtığını bu durumun da üretimin içinde kalma olanaklarını yok ettiğini beyan ediyorlar. Konuya ilişkin gazetemize konuşan bir sanayi esnafı; “2022 yılında 3 bin lira olan dükkan kiram şu an 10 bin lira. Mal sahibi 2024 yılında 30 bin lira kira talep ettiğini söyledi. Biz 20 bin lira ödemeye razı idik ancak 30 bin lira ödeyebileceğimiz bir miktar değil. Mal sahiplerinin bu ısrarı devam ederse esnaflar kepenk kapatmak zorunda kalacak. Bu da ilçemizde var olan işsizlik sorununun daha da derinleşmesine neden olacaktır” şeklinde konuştu.

İLK DÜKKAN KEPENGİNİ KAPATTI

Saha muhabirlerimizin edindiği bilgiye göre Atatürk Sanayi Sitesi’nde bahse konu kira zammı talebi nedeniyle ilk esnaf bugün kepenk kapattı. Kira zammını karşılayamama kaygısıyla dükkanını kapattığı iddia edilen sanayici esnafın komşuları bilgiyi teyitlerken dükkan sahiplerinin ısrarcı tutumlarının devam etmesi halinde ilerleyen günlerde kepenk kapatmaların daha da artmasının kaçınılmaz olduğunun da altını çizdiler.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.