SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Torbalı pazarında, bölgemize özgü otlar büyük rağbet görüyor

Bu haber 03 Ocak 2024 - 23:41 'de eklendi.

Torbalı pazarlarında bulunabilen iğnelik, turp otu, dalgan otu, ekşi kulak gibi birçok türdeki otlar pazar tezgahlarını süslüyor.

İLÇENİN dağlarında kendiliğinden yetişen ve sadece Ege pazarlarında bulunabilen iğnelik, turp otu, dalgan otu, ekşi kulak gibi birçok türdeki otlar pazar tezgahlarını süslerken, sağlıklı beslenmek isteyen vatandaşların da ilgisini çekiyor.

BİRÇOK ilde ot denince maydanoz ve dereotu gibi ürünler akla gelirken Ege Bölgesi, sofraları süsleyen yüzlerce ot türüyle öne çıkıyor. Torbalı başta olmak üzere sadece Ege’deki illerde bulunabilecek birbirinden farklı ot çeşitlerini tadan bir daha vazgeçemiyor.

ADETA Ege mutfağının temelini oluşturan iğnelik, turp otu, dalgan otu, ekşi kulak gibi otlar, sağlıklı beslenmek ve yerel lezzet tatmak isteyenlerin de ilgisini çekiyor. Semt pazarlarına getirilen doğal otlar, hem lezzetleriyle damak çatlatırken hem de sağlık açısından sunduğu birçok faydası olduğu biliniyor.

YAĞMURLARIN ardından kendini gösteren ve köylüler tarafından toplanıp tezgahlara getirilen binbir çeşit otlara vatandaşlar yoğun talep gösterirken, fiyatlarının da uygun olması vatandaşların tercih sebepleri arasında yer alıyor.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.