SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Torbalı ovasında pamuk hasadı tamamlandı

Bu haber 19 Aralık 2021 - 22:47 'de eklendi.

Torbalı’nın verimli arazilerinde yaklaşık 60 bin dekarlık geniş bir alana ekilen pamuk hasadı tamamlandı

TORBALI’NIN istihdam ve ihracatta lokomotif sektörleri tekstil ve konfeksiyon sektörlerinin ana ham maddesi pamuğun fiyatları, tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de geçen yıl baş döndüren bir trafik izledi.

İHRACAT anlaşması yaparken her gün değişen pamuk fiyatları yüzünden zorlu bir sezonu geçiren tekstil ve konfeksiyon ihracatçıları, bu alanda geçen yıl beklenilen rakamların üzerine çıkamadı. Özelliklede desteklerin artması ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın yerli üretimi teşvik edici uygulamaları sonucunda bu yıl yine pamuğa dönüş yapan Torbalılı çiftçiler, beyaz altının hasadını sorunsuz tamamladı.

TORBALI Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne kayıtlı pamuk üreticilerine her hasat döneminde topladıkları pamuk oranında prim destekleri veriliyor. Üreticisinin hastalık endişesi ile pamuk ekili arazilerini sürekli kontrol ettiği hasat dönemi geçtiğimiz günlerde noktalandı.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.