SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Torbalı Ovası’nda pamuğa dönüş başladı

Bu haber 13 Nisan 2022 - 1:15 'de eklendi.

Torbalı Ovası’nda bu yıl daha şimdiden 60 bin dekar alana pamuk ekildi.

AY sonuna kadar ekim alanının 80 bin dekarı geçmesi bekleniyor. Bir dönem Torbalı Ovası’nın en gözde üretim bitkisi olan ancak daha sonra ekilmez hale gelen pamuğun üretimi son yıllarda yeniden artmaya başladı.

PAMUK üretimi için ödenen teşvik pirimi ve alım ücretinin artması, Torbalı çiftçisinin yeniden pamuğa yönelmesine neden oldu.

TORBALI’NIN istihdam ve ihracatta lokomotif sektörleri tekstil ve konfeksiyon sektörlerinin ana hammaddesi pamuğun fiyatları, tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de geçen yıl baş döndüren bir trafik izledi. Her gün değişen pamuk fiyatları yüzünden zorlu bir sezon geçiren tekstil ve konfeksiyon ihracatçıları bu alanda geçen yıl beklenilen rakamların üzerine çıkamadı.

ÖZELLİKLEDE desteklerin artması ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın yerli üretimi teşvik edici uygulamaları sonucunda son dönemde pamuğa dönüş yapan Torbalılı çiftçiler, beyaz altının ekimine büyük umutlarla başladı.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.