SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Torbalı Ovası kışa hazır!

Bu haber 13 Eylül 2021 - 0:17 'de eklendi.

Torbalı Ovası’nda yazlık ürünlerde umduğunu bulamayan çiftçiler kışlık ürünlere yöneldi. Pırasa fidesinin dikim ardından kereviz, kırmızı lahana, beyaz lahana ve karnabahar gibi ürünlerin fidesini toprakla buluşturan üreticiler, kışa umut bağladı

YAZ mahsullerinde sona gelinen Torbalı’da, kış mahsulleri hareketliliği iyiden iyiye hız kazandı. Ovada zamansız etkili olan yağışlar nedeniyle yaşanan tuta ve mildiyö hastalıkları, verimi büyük oranda etkilerken, domateste de umduğunu bulamayan üreticiler, ibreyi yeniden kış mahsullerine çevirdi.

PLANSIZ ekim ve aracıların çok para kazanma hırsı sebebiyle geçen yılı büyük bir zararla kapatan üreticiler, toptan fiyatı 10 kuruş ila 15 kuruş arasında seyreden ve alıcısı dahi çok zor bulunan pırasanın bu yıl 2022 yılında olduğu gibi yine istatistikleri alt üst edeceğini bildirdi.

35 YILA yakın süredir çiftçilik yaptığını belirten ve geçen kış mahsullerinin hasat edildiği dönemde çok zor günler yaşadıklarını kaydeden çiftçiler, bu yıl ki kış mahsullerinde umutlu olduklarını ifade etti. Geçtiğimiz kış mahsullerinin ardından yaz mahsullerinde de umduğunu bulamadıklarının altını çizen çiftçi, “Geçen kış mahsullerinde para kazanmak şöyle dursun işçi masrafını bile karşılayamaz hale geldik. Alıcı bulunamaması sebebiyle tarlada kalan mahsuller, kimi üretici tarafından ya kaderine terk edildi ya da hayvan yemi olarak kullanıldı. Kış mahsullerini büyük bir zararla kapattık ve umudumuzu yaz mahsullerine bağladık ama bu kez de zamansız etkili olan yağışlar nedeniyle yaşanan tuta ve mildiyö hastalıkları verimde büyük bir kayba neden oldu. Hal böyle olunca da fiyatlar tavan yaptı ancak verim düştü. Şimdi yine kışlık mahsullerin fidesini toprakla buluşturduk.” diye konuştu.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.