SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Torbalı OSB’nin parselleri yatırımla doldu

Bu haber 23 Ekim 2021 - 23:29 'de eklendi.

Yatırım maliyetlerinin emsallerine göre daha düşük olması sebebiyle katılımcıya fırsat sunan Torbalı OSB, tamamlanan fabrika sayısında ve istihdamda artış bekliyor. Mevcutta devam eden inşaatların biteceği OSB, bölgenin hareketlenmesi için gün sayıyor.

TESİS kurmak için çok sayıda talebin geldiği İzmir Torbalı OSB’de, üretim doludizgin devam ediyor. Sanayi gazetesinin sorularını yanıtlayan Torbalı OSB Başkanı Muhsin Dönmez, bölgede tesis kurmak için yatırımcıların sıraya girdiğini ve boş parselleri kalmadığını ifade etti. 12 parselde fabrikaların tamamlandığı ve çalışma ruhsatlarının verildiği Torbalı OSB’de, 3 parselde tesislerin tamamlandığını ve çalışma ruhsatları için evrakların hazırlanma aşamasına geçildiğini vurgulayan Muhsin Dönmez, “10 parselde inşaat ruhsatları verildi, inşaatların yapımı devam ediyor. İnşaat ruhsatının verildiği 13 parselde ise inşaatlar henüz başlamadı. 4 parselde proje çalışmaları ve fizibilite çalışmaları yapılıyor” diye konuştu. OSB bünyesinde toplamda 42 parselin bulunduğunu söyleyen Başkan Dönmez, tüm parsellerin tahsisli olduğunu dile getirdi.

TESİSE GERİ SAYIM

TORBALI OSB’de mevcut tesislerde (çalışma ruhsatlı firmalarda) tek vardiyada 268, toplamda ise yaklaşık 400 kişilik bir istihdamın var olduğunu ifade eden Muhsin Dönmez, bu firmaların çevre hassasiyeti yüksek bir bölgede üretim yaptığını söyleyerek, “Çevresel çalışmalarımız kapsamında Sıfır Atık Yönetmeliği’ne geçildi. Arıtma tesisi alanımız olup, yeterli tesis kurulumu sağlanınca tesisimiz yapılacak. Arıtma tesisimiz yapılana kadar sızdırmaz fosseptiklerde toplanan atık sular vidanjörler ile Pancar OSB arıtma tesisine gönderiliyor. Torbalı Belediyesi ile protokol imzalandı, katı atıkların toplanması sağlanıyor. OSB etrafında bırakılan 50 metrelik sağlık koruma bandımız tümüyle ağaçlandırıldı” şeklinde konuştu.

DALGALI DÖVİZ, YATIRIMLARI KESTİ

İHRACAT yapan firmaların ham madde ve üretim siparişlerinde maliyet artışlarının söz konusu olduğunu anlatan Dönmez, “Ülkemizin bulunduğu ekonomik konjonktürde meydana gelen dalgalanmalar katılımcı firmalarımızı derinden etkilemiştir. Ham madde ve tamamlayıcı malzemelerin birçoğunun dolar bazlı satın alınması; ayrıca makine ve teknik ekipmanların alımı-bakımı-onarımı açısından da döviz ağırlıklı çalışan firmalarımız zarar görmüştür” dedi. Pandeminin OSB’ye yansımasından söz eden Dönmez, son olarak şu bilgileri paylaştı: “Firmalarımızda pandemi yasakları ve hijyen kuralları gereği yüzde 50 kapasite ile çalışma yapılmaya devam edildi. Firmaların üretim süreçleri uzadı. Yatırım yapacak katılımcılar bu süreci erteledi ya da iptal etti. Yatırımcı pandemi sürecinin ne zaman biteceğini ve ekonomik piyasaları ne kadar etkileyebileceğini öngörememektedir.”

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.