SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Torbalı Mahallesi’nin sembollerinden olan Hüseyin Yılmaz hayatını kaybetti

Bu haber 28 Mart 2024 - 6:12 'de eklendi.

Torbalı’nın ilk okuyan isimlerinden, herkesin “Deli Hüseyin” olarak tanıdığı, elinden hiçbir bulmacanın kurtulmadığı Maden Mühendisi Hüseyin Yılmaz önceki gün geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti

1980 ihtilalinde, uğradığı işkenceler nedeniyle kapalı alanda bulunamayan, 40 yıldır sokaklarda yaşayan ilçenin sembol ismi dün defnedildi. Kriz Hüseyin Yılmaz’ı her gün birilerinin ona çay ısmarladığı, Torbalı Mahallesi’ndeki kahvede yakaladı.

YEMEK yedikten sonra, çayını yudumlarken kriz geçiren Deli Hüseyin kaldırıldığı Torbalı Devlet Hastanesi’nde tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Arap Bahri olarak bilinen merhum Bahri Yılmaz’ın oğlu olan Hüseyin Yılmaz öğle namazına müteakip Torbalı Cami’de kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

HÜSEYİN YILMAZ KİMDİR?

HÜSEYİN Yılmaz Zonguldak’ta maden mühendisliği bölümünden mezun olduktan bir süre sonra 1980 ihtilali meydana geldi. İhtilalin olduğu süreçte Zonguldak’ta bulunan Hüseyin Yılmaz, siyasi nedenlerden dolayı 23 gün Zonguldak Cezaevinde kaldı.

PSİKOLOJİSİ bozulan Yılmaz’a şizofreni tanısı konuldu. Tedavilere cevap vermeyen Yılmaz, “Deli Hüseyin” lakabıyla anılmaya başlandı. Kapalı bir alanda duramayan Hüseyin Yılmaz, 40 yılı aşkın süredir sokaklarda yaşıyordu.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.