İzmir Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası, her gün el değmeden üretilen 120 bin ekmeği İzmirlilerin sofralarına taşıyor. Piyasaya göre daha ucuz, yüksek gramajlı ve sağlıklı ekmekler Halk Ekmek büfesinden halka sunuluyor. Torbalı Mahallesi (Metropolis Bulvarı’ndaki Sağlık Ocağı yanı), Ayrancılar ve Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunuyor.
BÜYÜKŞEHİR Belediye Başkanı Tunç Soyer, ‘Hedefimiz hem cebimize hem sağlığımıza en uygun gıdayı vatandaşlarımızla buluşturmak. Bu yüzden tamamen katkısız ürün yelpazesi ve maliyetin altında satış fiyatlarıyla İzmirlinin yanındayız’ dedi.
İZMİR Büyükşehir Belediyesi Grand Plaza Gıda Turizm A.Ş.’ye bağlı Halk Ekmek Fabrikası, hijyenik koşullarda sağlıklı ve ucuz ekmek üretmeye devam ediyor. Çiğli’de faaliyet gösteren Halk Ekmek Fabrikası, Türkiye’nin zorlu ekonomik kriz döneminde günde 120 bin ekmeğin yurttaşların sofralarında yer alması için ekmek üretimi yapıyor.Artan girdi maliyetlerine karşın İzmir Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek büfelerinde 210 gram beyaz ve kepekli ekmeği 5 TL’den, 450 gramlık tam buğdaylı ve çavdarlı ekmeği 12 TL’den, 450 gramlık glütensiz ekmekleri 20 TL’den, 90 gramlık 5’erli paketli hamburger ekmeğini 20 TL’den satışa sunuyor.
TORBALI Mahallesi’ndeki Halk Ekmek büfesinin ekmek satış sorumlusu da şöyle konuştu: “Ekmeklerimiz çok sağlıklı ve güvenli. El değmeden üretiliyor. Çok fazla beğeniliyor. İyi ki de var. Bu sayede halkımıza güzel bir hizmet verebiliyoruz. Müşterilerimiz çok memnun, bir şikayetimiz yok. Ben burada olmaktan, halkımıza hizmet etmekten çok mutluyum. Burada aynı zamanda askıda ekmek uygulaması yapıyoruz. Buraya para bırakabiliyorlar veya ekmek alıp dağıtıyoruz.”