SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Torbalı küçük kas şampiyonası geliyor

Bu haber 01 Nisan 2021 - 22:52 'de eklendi.

Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yeni bir proje daha başlıyor. Öğrencilerin küçük kas becerilerini geliştirmeye yönelik olarak hazırlanan proje büyük bir organizasyona sahne olacak.

KÜRESEL SALGINA RAĞMEN TORBALI’DA EĞİTİM PROJELERİNE ARA VERİLMİYOR

DAHA önce iki kez Türkiye genelinde uygulanan Türkiye Küçük Kas Şampiyonası, bu yıl Torbalı Küçük Kas Şampiyonası olarak düzenlenecek. Resim ve tasarım yarışması olarak yapılacak şampiyona iki etaptan oluşacak. İlk etapta öğrenciler kendi okullarında düzenlenecek turnuvalarda yarışacak. Daha sonra okul birincileri İlçe genelinde yapılacak şampiyonaya katılacaklar.

  1. SINIF ÖĞRENCİLERİ VE OKUL ÖNCESİ 6 YAŞ GRUPLARI KATILACAK

BU yıl Küresel salgın nedeniyle sadece İlkokul 4. Sınıf öğrencileri ve Okul Öncesi 6 yaş gruplarının katılacağı Torbalı Küçük Kas Şampiyonası salgın tedbirlerinin en üst düzeyde alındığı kapsamlı bir organizasyon olacak. Her okul kendi birincilerini seçerek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bildirecek. Okul birincileri ise 1 Haziran tarihinde Kazımpaşa İlkokulu bahçesinde İlçe şampiyonasına katılmaya hak kazanacaklar. Her kategoriden dereceye girenlere kupa, belge, madalya ve sürpriz hediyeler verilecek.

HER YIL YAPILACAK

TORBALI İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü özel büro proje ve koordinasyon birimi tarafından geliştirilen Torbalı Küçük Kas Şampiyonası’nın konusu “Afetlerle Yaşamak”. İçişleri Bakanlığı tarafından 2021 yılının Afet Eğitim Yılı olarak ilan edilmesi nedeniyle konunun buna uygun olarak seçildiğini belirten yetkililer, bu yıl sınırlı gruplarla yapılacak olan resim ve tasarım turnuvasının gelecek yıllarda farklı konu ve daha geniş kategorilerde düzenleneceğini ifade etti. Büyük bir şenlik atmosferinde geçecek olan şampiyonanın organizasyonunda küresel salgın tedbirleri en üst düzeyde alınacak.

Uzmanlar öğrencilerin el ve parmak becerisini kapsayan küçük kas çalışmalarının özellikle küçük yaşlarda motor becerileri bakımından büyük önem taşıdığını belirtiyor. El, parmak ve zihin koordinasyonunun gelişmesine katkı sağlayan çalışmalar çocukların beyin nöronlarının gelişmesini sağlıyor.

PROJELERİMİZ ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN

KÜRESEL salgın nedeniyle uzun süre evde kalan öğrencilerin çok sıkıldıklarını, öğretmenlerini ve arkadaşlarını özlediklerini belirten Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Tosun, hazırladıkları proje ve etkinliklerle öğrencilerin eğlenerek öğrenmelerini, gelişimlerine katkı sağlamayı hedeflediklerini belirtti. Tosun, “Öğrencilerimiz için çok güzel ve özel projeler hazırlıyoruz. Matematik Olimpiyatları ve Altın Kalemler projelerimize ek olarak Torbalı Küçük Kas Şampiyonasını hazırladık. Her şey öğrencilerimiz için. Küresel salgına rağmen tüm tedbirlerimizi alarak yolumuza devam ediyoruz. Çıkan bir kaç vaka Sağlık Bakanlığımızın uyguladığı algoritma ile bertaraf edilmiştir ve Torbalı ilçesi olarak çok başarılı ilerliyoruz. Velilerimiz rahat olsunlar. Özellikle vurgulamak isterim ki okullarımız öğrencilerimiz için en güvenli yerlerdir. Okul yöneticilerimiz ve öğretmenlerimiz Küresel salgın tedbirleri konusunda tüm eğitimleri aldılar. Öğrencilerimiz okul dışında daha korumasız ortamlara maruz kalabilmektedirler oysa okullarımızda tüm tedbirler alınıyor, dezenfeksiyon çalışmaları yapılıyor, güvenli ortamlar oluşturuluyor. Toplum olarak okullarımıza ve eğitim kurumlarımıza hepimiz sahip çıkmalıyız. Bizler çocuklarımızın en kaliteli eğitimi en sağlıklı ortamlarda almaları konusunda gece gündüz çalışıyoruz” dedi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.