SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Torbalı köyleri Texas’a döndü

Bu haber 28 Ağustos 2021 - 1:24 'de eklendi.

Özellikle yaz aylarında Torbalı köylerinde bazı kişilerin havaya silah atışı yapmaları köy sakinlerini rahatsız ediyor.

KİMİ zaman akşam saatleri kimi zaman gecenin geç saatlerinde tabanca veya tüfek gibi ateşli silahlarla havaya ateş açan magandalar köylüleri canından bezdiriyor. Hasta, yaşlı, engelli, çalışan, uyuyan, dinlenen insanlara aldırış etmeden rastgele havaya silah sıkan kişilerin sorumsuz davranışları son aylarda daha fazla yaygınlaştı.

İHBARLAR ARTTI

KONUYLA ilgili özellikle yaz aylarında jandarmaya sıklıkla ihbarlar geliyor. Daha önce onlarca vatandaşımızın ölümüne yol açan ve halk tarafından “maganda kurşunu” olarak bilinen rastgele silah atışları ne yazık ki bugüne dek bir çok çocuğumuzun ve vatandaşımızın ölümüne neden oldu. Artık sadece düğün ve eğlencelerde değil normal günlerde de havaya silah sıkanlara sayısı her geçen gün artıyor.

Torbalı’da özellikle köy yerlerinde artan ihbarların ilgili merciler tarafından yakından takip edildiği ve tespit edilen kişilere yasal yaptırımlar uygulanacağı belirtildi.

İnsanların korkmasına, tedirgin olmasına hatta besicilik yapan kişilerin besledikleri hayvanların ürkmelerine neden olan silah sesleri bir türlü durdurulamıyor.

CEZASI VAR

KAMU düzenini bozucu bir davranış olan rastgele silah atışları tespit edildiği takdirde ciddi yaptırımları var. Kabahatler kanunu, Çevre ve Orman Bakanlığı’nın çıkardığı “Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliği” (Resmi Gazete Tarihi 04.06.2010-Sayısı:27601) gereğince para ve hapis cezası gibi yaptırımları var. Yasak olmasına rağmen atış yapan kişilere cezalar yolda.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.