SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Torbalı Kipa Migros oluyor

Bu haber 21 Ekim 2016 - 7:39 'de eklendi.

Tesco’dan KAP’a yapılan açıkmada Tesco Kipa’nın yüzde 95.5’lik hisselerinin devrine ilişkin sürecin devam ettiği belirtildi. Önümüzdeki süreçte Torbalı Kipa da Migros olacak.

SON dönemlerin birleşme ve satı nalma işlemlerinde en hareketli sektörü perakende oldu. Sektördeki son gelişme ise İngiliz perakende devi Tesco ile kısa süre önce Migros’u bünyesine katan Anadolu Grubu arasında yaşanıyor. Anadolu Grubu’nun Tesco’ya ait Kipa marketlerini satın alarak, tabelayı Migros olarak değiştireceği konuşuluyor. Bu durumda da Torbalı Kipa, Migros olacak.

Tesco Kipa’dan Migros açıklaması

TESCO’DAN KAP’a yapılan açıkmada Tesco Kipa’nın yüzde 95.5’lik hisselerinin devrine ilişkin sürecin devam ettiği belirtildi. İşte Tesco tarafından KAP’a yapılan açıklama: “Şirketimiz tarafından 10 Haziran 2016 tarihinde yapılan özel durum açıklamasında ana hissedarımız Tesco Overseas Investments Limited ile Migros Ticaret A.Ş. arasında, Şirketimizin toplam sermayesinin yaklaşık %95,50’ine tekabül eden payların devredilmesi amacıyla pay alım satım sözleşmesi imzalandığı duyurulmuştu.

REKABET KURULU’NUN DEĞERLENDİRMESİ DEVAM EDİYOR

“ANA hissedarımız tarafından iletilen bilgiye göre bu kapsamda gerekli yasal iznin alınması için, 21 Haziran 2016 tarihi itibarıyla Rekabet Kurumu’na başvuru yapılmıştı. Konu hakkında Rekabet Kurumu’nun değerlendirmesi devam etmekte olup, konuyla ilgili yatırımcılarımızın kararını etkileyecek yeni bir gelişme olduğunda ilgili mevzuat çerçevesinde kamuoyuyla bilgi paylaşılacaktır.”

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.