SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Torbalı Kapalı Spor Salonu yıkılarak yerine yenisi inşa edilecek

Bu haber 30 Nisan 2022 - 19:26 'de eklendi.

42 yıl önce inşa edilen ve artık yetersiz kalan Torbalı Kapalı Spor Salonu yıkılarak, yerine yenisi yapılacak. Gerçekleştirdiği basın toplantısı ile proje hakkında detaylı bilgi veren Kaya, Torbalı’ya bayram hediyesi verdi

42 YIL önce inşa edilen Torbalı Kapalı Spor Salonu yıkılarak yerine yenisi inşa edilecek. Torbalı’nın en az 50 yıllık ihtiyacını karşılayacak olan yeni Spor Salonu iki katlı olacak. Aynı anda birçok farklı alanda hizmet verebilecek olan yeni salon 4 Bin 600 Metrekare kapalı alana sahip olacak. Mevcut salonda incelemelerde bulunan AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, yeni salonun projesi hakkında bilgi verdi. Kısa bir süre içerisinde yapımına başlanacak olan Kapalı Spor Salonu, gençlerden de tam not aldı.

TORBALI’YA 50 YIL HİZMET EDECEK

MEVCUT salonun artık Torbalı’nın ihtiyacına cevap veremediğini belirten AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, “40 yılı aşkın süreden beridir ilçemize hizmet veren Kapalı Spor Salonumuz artık ömrünü doldurdu. Gençlerimizin ihtiyaçlarına cevap veremeyecek duruma geldi. Bu salonu yıkıp, yine aynı yere çok daha modern, çok daha kullanışlı ve ilçemize en az 50 yıl hizmet verecek yeni ve daha büyük bir salon inşa edeceğiz. İki kattan oluşacak olan yeni Kapalı Spor Salonumuz antrenman alanları ile, soyunma odaları ile, idari birimleri ile aynı anda birçok farklı alanda hizmet verebilecek. Şu an sadece 250 olan seyirci kapasitesi, inşa edilecek tribün ile 1000’e çıkarılacak. Gençlerimiz daha konforlu bir alanda sportif faaliyetler ve etkinlikler düzenleyebilecekler” dedi.

“YAN TARAF SPOR KOMPLEKSİ OLMALIYDI”

KAPALI Spor Salonu’nun yan tarafında bulunan ve AK Partili belediye döneminde TOKİ’den belediyeye tahsis edilen yaklaşık 50 dönümlük alanda büyük bir spor kompleksi planladıklarını belirten Kaya, “AK Partili belediye döneminde yoğun uğraşlar sonucu yan tarafı TOKİ’den alarak belediyemize tahsis etmiştik. Burada büyük bir spor kompleksi inşa etmeyi hedefliyorduk. Ancak 2019 seçimlerinde göreve gelen mevcut belediye yönetimi bu alanı pazaryeri ve otopark olarak değerlendirmek istedi. O da onların tercihidir. Bize kalsaydı bu alana dev bir spor kompleksi yapmak daha uygun olurdu” dedi.

PROJE BEDELİ 50 MİLYON TL OLACAK

İNŞA edilecek Kapalı Spor Salonu’nun yaklaşık 50 Milyon TL’ye mal olacağını belirten Kaya, “Projesi hazır olan Kapalı Spor Salonumuzun ihale süreci kısa bir süre içinde tamamlanacak ve yapımına başlanacak. Proje değeri yaklaşık 50 Milyon TL’yi bulacak. Bu salonun ilçemize kazandırılmasında emeği geçen başta sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Gençlik ve Spor Bakanımız sayın Mehmet Kasapoğlu’na, İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürümüz sayın Murat Eskici’ye teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. Gençliğinde kendisinin de spor yaptığı Kapalı Spor Salonu’nu son kez dolaşan AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya’ya Torbalı Kaymakamı Ercan Öter, AK Parti Torbalı İlçe Başkanı Selman Günaydın, İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Eskici, Torbalı İlçe Spor Müdürü Hüseyin Ökmen de eşlik ettiler. Kaya, salonda spor yapan gençlerle ve aileleri ile de sohbet ederek yeni salonun müjdesini verdi. Proje fotoğraflarını inceleyen gençler, yeni salona tam not vererek Kaya’ya teşekkür ettiler.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.