SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Torbalı İŞKUR’un hizmet alanı, ilçe sınırları aşıyor

Bu haber 02 Ekim 2022 - 4:10 'de eklendi.

Torbalı İŞKUR Şubesi, 7 ilçede istihdam edilen yaklaşık 700 bin nüfusun işlemlerini gerçekleştiriyor. Kurumun 7 ilçeyi kapsayan hizmet alanı binası ise ilçemizde bulunuyor

İŞKUR şubeleri, ülke genelinde yaptıkları çalışmalarla üretimin devam etmesinde önemli bir rol oynuyor. Kurum, personel arayan firmalar ile iş arayan kişileri bir araya getirerek işsizlik oranının azalmasını sağlıyor. Öte yandan kurum bünyelerinde devam eden programlarla yüzlerce meslek sahibi olarak çalışma hayatına katılıyor. İŞKUR personellere işten ayrılmaları durumunda işsizlik maaşı vererek de desteği sürdürüyor. Torbalı İŞKUR Şubesi de tek adresinden kilometrelerce ötedeki ilçelerle de çalışmalarını aktif bir şekilde yürütüyor.

700 BİNDEN FAZLA KİŞİ İLE İLGİLENİYOR

TORBALI İŞKUR Şubesi personelleri, son yıllarda kendilerine verilen çalışma programını zamanından önce tamamlayarak ödül alıyor. Kurum ilçedeki bin fabrikanın ve iş arayanların istek, taleplerini karşılamanın yanı sıra Kiraz, Ödemiş, Selçuk başta olmak üzere 7 farklı ilçede de aynı hizmetleri veriyor. Hizmet alanı 7 ilçede 700 binden fazla nüfusa ve yaklaşık 3 bin fabrikaya kadar ulaşan Torbalı İŞKUR Şubesi’nin çalışma sahasının alanı kelimenin tam anlamıyla ilçe sınırları aştı. 7 İLÇEDE tek İŞKUR Şubesi olma özelliğini taşıyan birimde hafta içerisinde yoğunluk bir an bile olsun eksik olmuyor. Kurum personellerinin bir kısmı firma ziyaretleri yaparken diğer birimlerin kurumda çalışmaları devam ediyor. Koronavirüs salgını sebebiyle birçok işlem internet üzerinden yapılıyor.

İŞKUR, HEDEFLERİNİ YILSONU GELMEDEN TAMAMLADI

İŞ arayanların öncelikle başvuru yerinin İŞKUR olması gerektiğini söyleyen yetkililer, “İş ilanları İŞKUR’un internet sitesinde veya kurum ilan panolarında görülebilir” dedi. Mavi yaka personelde yeterli müracaatın olmadığını ve işverenlerin bu konuda çok dertli olduğunu belirten yetkililer, “Kuruma bizzat gelenlere iş ve meslek danışmanlarımızın açık işler ve meslek edindirme programları ile birebir yardımcı oluyorlar” diye konuştu. Torbalı İŞKUR’un çalışmaları ile hedeflerini yılsonu gelmeden tamamladığı ve vatandaş memnuniyetinin en büyük hedef olduğunun altı çizildi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.