SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Torbalı İŞKUR, Ödemiş’li romanların kayıtlarını aldı

Bu haber 10 Şubat 2018 - 12:39 'de eklendi.

TORBALI İŞKUR, sorumluluk alanında bulunan Ödemiş ilçesindeki Roman vatandaşların ayağına gidip, işsiz olan 100’ünün kayıtlarını aldı. Ödemiş Roman Kültürünü Araştırma Ve Yardımlaşma  Derneği Başkanı İbrahim Uzunboy, Torbalı İş Kurumu Müdürü Cemil Altun’u ziyaret edip Ödemiş’teki Romanlar’ın işsizlik sorununa çözüm getirilmesini istedi. Uzunboy’un bu isteğini üzerine Altun, iş ve meslek danışmanı Levent Kurter’i Ödemiş’e gönderdi. Kurter, Ödemiş’in Üçeylül Mahallesi’nde yaşayan Romanlar’ın ayağına kadar gidip, iş isteyenlerin tek tek kayıtlarını yaptı.

‘KURUM MÜDÜRÜ CEMİL ALTUN İLE GÖRÜŞTÜM’

ÖDEMİŞ Roman Kültürünü Araştırma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı İbrahim Uzunboy, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Roman vatandaşlarımızın sigortalı olarak, sosyal güvencesi olan işlerde çalışmalarını hedefliyoruz. Bunun için geçen hafta Ödemiş İŞKUR’un bağlı bulunduğu Torbalı İŞKUR’a gidip, konuyu kurum müdürü Cemil Altun ile görüştüm. Onlar da bu talebimi yerinde bulup, gereğini yaptı” dedi.

‘İLÇE YÖNETİCİLERİMİZİN DE DESTEĞİNİ BEKLİYORUZ’

UZUNBOY, sözlerini şöyle sürdürdü; “Bizler de her TC vatandaşı gibi bu ülkede yaşıyoruz. Bu konuda Cumhurbaşkanımız, güzel bir açılımla Romanlar’a olan destek vererek Türkiye genelinde bizlerin de iş sahibi olmalarını sağlayarak önemli bir adım atmıştı. Ancak, bu konuda değerli ilçe yöneticilerimizin de desteğini bekliyoruz. Geçmiş yıllarda iş konusunda bazı adımlar atılmıştı. Ancak devamlı olan, sigortalı işlerde, resmi kurumlarda çalışarak ailemizi geçindirmek istiyoruz. Bu konuda tüm bürokratlarımızdan da destek bekliyoruz” dedi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.