SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Torbalı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü istihdam fuarına katıldı

Bu haber 23 Aralık 2021 - 2:17 'de eklendi.

FAO ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün ortaklığında yürütülmekte olan MADAD Projesi kapsamında, Bakanlık ve FAO yetkililerinin katılımı ile düzenlenen İstihdam Fuarına Torbalı müdürlüğü de katıldı.

İZMİR ilinde Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü Fao ve İzmir İl Müdürlüğü ortaklığında gerçekleştirilen ‘Sosyoekonomik Entegrasyonun Desteklenmesi ve Geçim Sağlama İmkanlarının Yaratılması aracılığıyla Türkiye’de Geçici Koruma Altındaki Suriyeliler ile Ev Sahibi Toplulukların Dayanıklılığının Geliştirilmesi Projesi’  kapsamında istihdam fuarı düzenlendi.

WYNDHAM Grand Hotel’de düzenlenen Fuara İzmir Vali Yardımcısı Hulusi Doğan, İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Özen, FAO Temsilcisi Gıda Güvenliği Görevlisi Keigo Obara, AB Türkiye Delegasyonu, Sosyoekonomik Kalkınma Programı Yöneticisi Feyhan Evitan Canbay, İŞKUR İl Müdürü Kadri Kabak, SGK İzmir İl Müdür Yardımcısı Tuğrul Çınar, İlçe Müdürleri, Proje faydalanıcıları ve işverenler katıldı.

2019 yılında başlayan Projenin detaylarını anlatan Mustafa Özen “Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütüyle kurumumuz arasında yapmış olduğumuz projemizin 2019 yılında gerçekleşen imza töreninden sonra bugün 2020 ve 2021 yılında 2 yıl süren uygulamanın finalini gerçekleştiriyoruz. Gelinen noktaya baktığımız zaman 16 adet farklı tarımsal konuda 400 üreticimizin eğitimini gerçekleştirdik. Karaburun’dan Seferihisar’a, Menemen’den Urla’ya kadar olan bölgedeki bütün üreticilerimizin hem Çiftçi Okulu ve çiftçi eğitimleri ile hem de onların ihtiyacı olan tarımsal makineleri verme noktasında bir çalışma gerçekleştirdik. Çok faydalı ve katma değer üretecek bir proje gerçekleştirdiğimizi düşünüyorum. FAO bize ve faydalanıcılarımıza yadsınamayacak bir destek sundu. Uluslararası ajanslar ve ulusal sponsorlarımızla üreticilerimize bir nebze olsun destek verebilmek için yine projeler üretmeye devam edeceğiz. Hatta yapmış olduğumuz bu projenin içerisinde yer alan bir kooperatifimizin adından söz ettirmesinden, ödüller almasından, başarılarından dolayı da büyük bir mutluluk duyuyoruz. Ne kadar faydalı işler yaptığımızın işte bunlar göstergeleridir” dedi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.