SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Torbalı İlçe Milli Eğitim’den iki büyük etkinlik

Bu haber 23 Şubat 2021 - 23:17 'de eklendi.

Okullarda yüz yüze eğitime geçiş için hazırlıklar devam ederken, Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ikinci dönem uygulanmak üzere iki büyük etkinlik hazırladı.

KÜRESEL salgın nedeniyle yaklaşık bir yıldır okullarda etkinlik ve organizasyonlara ara verilmişti. Salgının etkilerinin azalmasına paralel olarak fazla yoğunluk oluşturmadan yapılabilecek etkinlikler hazırladıklarını belirten İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, öğrencilerin ilgi ve kabiliyetlerine yönelik etkinlikler hazırladıklarını belirtti.

ŞİİR YAZMAYI SEVENLER İÇİN “ALTIN KALEMLER”

EDEBİYATA ilgisi olan ve şiir yazma konusunda yetenekli olan öğrencilere yönelik olarak hazırlanan Altın Kalemler isimli Şiir yarışmasının konusu “Engeller Sevgiyle Aşılır”. İlkokul 4., Ortaokul 8. ve Lise 12. sınıf öğrencilerinin katılabilecekleri şiir yarışması öncelikle okullarda yapılacak. Dereceye giren öğrencilere ödüller verilecek. Okul birincileri ise İlçe genelinde oluşturulan bir komisyon tarafından yeniden değerlendirmeye alınacak ve İlçe çapında dereceye girenler belirlenerek öğrenciler ödüllendirilecek.

MATEMATİK OLİMPİYATLARI HEYECAN YARATACAK

İLÇE Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen diğer bir etkinlik ise “Matematik Hayattır” sloganı ile gerçekleşecek olan Matematik Olimpiyatları.  İlkokul 4., Ortaokul 8. ve Lise 12. sınıf öğrencilerinin katılabilecekleri Matematik Olimpiyatları öncelikle okullarda düzenlenecek. Okullarda görev yapan matematik öğretmenleri tarafından hazırlanan sorularla düzenlenecek olan matematik olimpiyatlarında dereceye giren öğrencilere ödüller verilecek. Daha sonra okul birincileri ilçe turnuvasında ter dökecekler. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan bir komisyon tarafından hazırlanan sorular okul birincileri için düzenlenecek bir turnuvada sorulacak. Komisyon tarafından yapılan değerlendirme sonucunda ise Torbalı ilçesinde birinci, ikinci ve üçüncü olan öğrenciler belirlenecek. Dereceye giren öğrencilere başarı belgesi, madalya ve kupa gibi ödüller verilecek. Bu öğrenciler aynı zamanda ulusal yarışmalara hazırlanacak.

ETKİNLİKLER BUNLARLA SINIRLI DEĞİL

GEÇEN yıl İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde oluşturulan Başarıyı Arttırma Komisyonu tarafından Torbalı İlçesinde eğitim ve öğretim kalitesini arttırmak amacıyla bir dizi çalışmalar yürütüldüğünü belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Tosun, “salgın öncesinde ilçemizde eğitim kalitesini arttırmak üzere birçok çalışmamız oldu. Bakanlığımızın Eğitimde 2023 Vizyonu çalışmasına paralel olarak biz de Torbalı İlçesinin Başarı Planını hazırladık. Öğrencilerimizin ilgi ve kabiliyetlerini tespit etmek ve geliştirmek için hazırladığımız Etkinlik Yağmuru isimli projemiz oldukça kapsamlı ve çok geniş kitlelere ulaşmayı hedefliyor. Akademik başarısı ön plana çıkan öğrencilerimizin başarı grafiklerini arttırmaya yönelik olarak da Mavi Grafik isimli bir proje hazırladık” şeklinde konuştu. Salgının etkilerinin geçmesiyle askıya alınan bu projeleri hemen hayata geçireceklerini belirten Tosun, hedeflerinin Torbalı ilçesinde eğitim ve öğretim gören 40 binden fazla öğrencinin tamamına ulaşmak olduğunu ve her bir öğrencinin sahip olduğu ilgi ve yetenek doğrultusunda gelişim göstermesinin eğitimin olmazsa olmaz amacı olduğunu sözlerine ekledi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.