SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Torbalı İlçe Milli Eğitim hedef yükseltti

Bu haber 11 Ekim 2021 - 20:43 'de eklendi.

Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü uluslararası projelerdeki başarı grafiğini daha fazla yükseltmek istiyor.

İLÇEDE bulunan okullarda geçen yıl iki katına çıkan uluslararası proje sayısının bu yıl da yüzde yüz artması hedefleniyor.

SEMİNERLER VE KURSLAR BAŞLATILDI

ÖNCEKİ gün düzenlenen online seminerde konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ARGE birimi proje koordinatörü Hasan Akçap Torbalı ilçesinde görev yapan öğretmenlerden ilk kez uluslararası proje yürütmek isteyenlere yönelik kurs ve seminerler başlatıldığını belirtti. Yaklaşık 100 öğretmenin katıldığı “Yeni Başlayanlar için e-Twinning Yol Haritası” seminerinde konuşan Akçap, Avrupa Birliği destekli Erasmus+ projelerine hazırlıkların başladığını; bu kapsamda Torbalı’daki öğretmenlere yönelik Erasmus+ Proje Yazma, A1 Temel İngilizce ve A2 Orta Düzey Pratik İngilizce Konuşma kurslarının açıldığını, başvuruların Torbalı Halk Eğitim Merkezi internet sitesinden yapıldığını belirtti.

E-TWİNNİNG projelerinde başarılı olan Meltem Arıkan Dülek ve Ceylan Alkan isimli öğretmenlerin de proje hikayelerini paylaştıkları online seminere Torbalı öğretmenlerinin ilgisi büyük oldu.

TORBALI ilçesinde halen yürütülen yaklaşık 30 e-Twinning ve 14 Erasmus+ proje sayısının bu yılki çalışmalarla iki katına yükseltilmesi bekleniyor. Uluslararası projelere katılımın artması öğrencilerin yabancı dil, kişisel gelişim, sosyo kültürel alanlarda gelişmelerine olumlu etki yaptığı gibi Avrupa ülkelerinden yeni arkadaşlıklar edinmeleri ve proje deneyimi kazanmaları açısından büyük önem taşıyor.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.