SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Torbalı genelinde okul kantin ve yemekhaneler denetleniyor

Bu haber 22 Eylül 2022 - 2:19 'de eklendi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Torbalı İlçe Müdürlüğü’nde görevli gıda kontrol görevlileri tarafından 2022 yılı başından bugüne kadar Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim ve öğretim kurumları bünyesinde faaliyet gösteren kantin ve yemekhane gibi gıda işletmelerine yönelik kontrol gerçekleştirildi.

KONU hakkında açıklamalarda bulunan yetkililer, “Gıda zincirinin tüm aşamalarında tüketici sağlığının korunması ve güvenilir gıda arzının sağlanması amacıyla kurumumuzda görevli gıda kontrol görevlileri tarafından gıda işyerlerine yönelik denetimler gerçekleştirilmektedir. Özellikle geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimiz için, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim ve öğretim kurumları bünyesinde faaliyet gösteren kantin ve yemekhane gibi gıda işletmelerine yönelik gerçekleştirilen denetimlere ayrı bir önem verilmektedir.

MİLLİ Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim ve öğretim kurumları bünyesinde faaliyet gösteren kantin ve yemekhane gibi gıda işletmeleri, olası gıda kaynaklı hastalıkların önlenmesi amacıyla her yıl eğitim öğretim döneminin başlamasıyla beraber resmi kontrole tabi tutulmaktadır. Ayrıca okul çevresinde gıda satışı yapan ve/veya toplu tüketime sunan işyerleri ile söz konusu yerlerde satışa sunulan gıda maddelerinin denetim ve kontrollerine de devam edilmektedir” ifadelerini kullandı.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.