SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Torbalı ‘Fen Lisesi’ni bekliyor

Bu haber 07 Haziran 2023 - 7:52 'de eklendi.

Torbalı’da uzun yıllardır hayal olan Fen Lisesi için umutlar yeniden yeşerdi. Gençlik ve Spor Bakanı’nın ilçeye spor lisesi yapılacağını açıklamasının ardından, gözler yıllardır hayalini kurduğumuz fen lisesine çevrildi. İlçe halkı spor lisesi ile birlikte, fen lisesinin de temellerinin atılmasını istiyor.

2021 yılında, Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, bakanlığın ‘Arsa bulun, hemen çalışma başlatalım’ demesi üzerine Çaybaşı’da hazineye ait bir arsa bulmuştu. Burada ufak bir ecrimisil bedeli ile büyükbaş hayvan yetiştiriciliği ve yem üretimi yapan çiftlik tüm tebligatlara rağmen alanı yıllardır boşaltmayınca inşaat bir türlü başlamamıştı.

İZMİR’DE bile sadece 7 tane bulunan Fen Lisesi hayali, bir nevi işgalci konumda olan bu çiftlik tarafından rafa kaldırılırken, daha önce defalarca boşaltma işleminin gerçekleştirilmek istenen çiftliğin neden boşaltılamadığı tam olarak bilinmiyor.

TÜRKİYE’NİN dört bir yanından öğrencilerin gelip kaliteli eğitim alacağı Fen Lisesi’nin yapılmasını sabırsızlıkla bekleniyor.

NEDEN FEN LİSESİ?

FEN liseleri; uygulanan program, öğrenci kalitesi ve akademik başarı durumları yönüyle eğitim sistemimizin en başarılı kurumları olarak öne çıkıyor. Ülkemizde matematik ve fen alanında üstün yetenekli öğrencilerin eğitimlerini sağlamak, ülkemizin ihtiyaç duyduğu yüksek düzeydeki bilim ve fen adamlarının yetiştirilmelerine kaynaklık etmek, öğrencileri araştırmacılığa yöneltmek, yeni buluşlara meraklı öğrencilerin çalışacakları ortam ve şartları hazırlamak, yeni teknolojileri kullanabilen, yeni bilgiler üretebilen ve projeler hazırlayabilen bireyler yetiştirmek amacıyla kurulan merkezi sınav puanı ile öğrenci alan okullar olarak biliniyor.

Bu okullarda eğitim almak için Torbalı dışına çıkmak zorunda kalan öğrencilerimizin nitelikli eğitime erişim olanaklarının eşitlikçi bir yapıda düzenlenmesi adına ilçemizde yapılacak olan Fen Lisesi elzem olmakta…

İLÇEMİZE FEN LİSESİ YAPILMASI OLDUKÇA ÖNEM ARZ EDİYOR

EĞİTİMDE fırsat eşitliğini ve eğitimin toplumla bütünleşmesini sağlamak sosyal devletin gereği olduğu aşikar! Bu bağlamda ilçemizdeki tüm öğrencilerimizin ailelerinden uzaklaşmadan şehir merkezlerindeki akranlarıyla eşit imkânlar içinde, bilime dayalı, düşündüren, bilinçlendiren nitelikte bir eğitim görmesi amaçlanıyor.

Yenileşme ve çağın gereklerine ayak uydurma zorunluluğunun hissedildiği günümüzde eğitimde fırsat eşitliği sunabilmek adına Torbalı ilçemize Fen Lisesi yapılması oldukça önem arz ediyor.

TORBALI, MİLLETVEKİLİ ATİLLA KAYA’DAN MÜJDE BEKLİYOR

GENÇ, dinamik ve çalışkanlığıyla ön plana çıkan, AK Parti Milletvekili Atilla Kaya, milletvekili olduğu günden bugüne Torbalı’ya yapılan sayısız hizmete imza attı. Torbalı halkı, vekilden başarılı çalışmalarına bir yenisini daha eklemesini istiyor. Torbalılar yıllardır özlemle beklenen Fen Lisesine kavuşmak için gerekli çalışmaların hız kazanmasını umuyor.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.