SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Torbalı eğitimde iddialı

Bu haber 24 Şubat 2021 - 23:16 'de eklendi.

Toplumların eğitim seviyesi hiç şüphesiz eğitime verilen değer ve önemle doğru orantılıdır. Eğitime erken yaşta başlama oranları ise eğitim kalitesine direkt etki eden faktörlerden biri.

TORBALI İlçesinde özellikle son on yılda okul öncesi eğitime yönelimin giderek yükseldiği görülüyor. Gerek resmi gerekse özel okul öncesi kurumlarının sayısı İzmir ilindeki birçok ilçeden fazla. Okulların bünyesinde bulunan anasınıfları da dahil edildiğinde Torbalı ilçesinde halkın okul öncesi eğitime yüksek bir teveccüh gösterdiği ve bunun bireylerin hayat boyu öğrenme süreçlerine olumlu katkılar sağlayacağı belirtiliyor.

OKUL ÖNCESİ SAYILARI UMUT VERİYOR

KÜRESEL salgına rağmen Torbalı ilçesinde okul öncesi eğitime yönelim oldukça yüksek seyrediyor. İlçede bulunan 7 resmi, 14 özel bağımsız anaokulunda yaklaşık 1000 öğrenci eğitim görüyor. Okullar bünyesinde bulunan anasınıflarında ise toplam 1500 öğrenci eğitim ve öğretim hizmeti alıyor. Torbalı genelinde toplamda 2500 okul öncesi öğrenci sayısına ulaşılması Torbalı halkının eğitime temelden önem gösterdiğinin bir göstergesi.

EN ÖNEMLİ EĞİTİM BASAMAĞI

İNCİ Hikmet Tözün Anaokulu’na bir ziyarette bulunan Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Tosun, okulun yeni müdürü Erdem Kaya’ya yeni görevinde başarılar diledi. Daha önce Buca Rehberlik ve Araştırma Müdürü olarak görev yapan Kaya’nın salgın tedbirlerine titizlikle uyarak öğrenciler eğlenceli ve öğretici programlar hazırladığı görüldü. Okul bahçesinde öğrencilerin öğretmenleriyle birlikte yaptıkları etkinliklere katılan Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürü Tosun eğitimde en önemli basamağın okul öncesi dönem olduğunu ifade etti. Hayata yeni başlayan miniklerin her şeyi çok dikkatli bir şekilde gözlemlediklerini; okul, öğretmen ve arkadaşlık gibi kavramlarla ilk kez karşılaştıklarını belirten Tosun, “Oral dönemden anal döneme geçerek sosyal bir birey olma serüvenine başlayan çocukların anaokulu, kreş, anasınıfı gibi eğitim alanlarına dahil olma süreçleri çok önemlidir. Sosyalleşme ve toplumda bir birey olma yolunda önemli adımlar atan çocuklarımızın bu süreci çok sağlıklı bir şekilde geçirmeleri gerekiyor. Okul öncesi eğitimin çocukların dil, psikomotor, özbakım, sosyal-duygusal ve bilişsel becerilerinde büyük gelişimler kaydedilir. Bu gelişim onların tüm eğitim ve öğretim hayatlarına etki eder. Torbalı ilçesinde halkımızın okul öncesi eğitime bu denli önem vermeleri beni çok memnun ediyor. Bizler de gerek fiziki gerekse materyal ve ders kaynağı bakımından okul öncesi kurumlarımızı geliştiriyoruz. Anasınıfı imkanı olmayan köylerimize mobil anaokulu projemizle okul öncesi eğitimi götürüyoruz. Okul müdürlüklerimiz okul öncesi eğitim konusunda çok titiz çalışıyorlar. Öğretmen kalitemiz de çok ileri seviyelere ulaştı. Okul öncesinde eğitim kalitemizin yükselmesi Torbalı halkının eğitimdeki iddiasını da gösteriyor” şeklinde konuştu

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.