SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Torbalı Doğa Koleji, enerji ihtiyacını artık güneşten karşılayacak

Bu haber 11 Mayıs 2023 - 8:10 'de eklendi.

2019 yılında Torbalı Doğa Koleji olarak kendi yerleşkesinde eğitime başlayan Torbalı Doğa Koleji, artık kendi enerjisini kendisi üretecek. Kolejin çatısına güneş enerji panelleri kurulurken, bu çalışma ise doğa kolejinin adına yakışır bir adım oldu.

‘ANA hedefimiz çağdaş, en az bir yabancı dili yaşamında etkin bir şekilde kullanabilen dünya vatandaşı bireyler yetiştirmektir’ diye konuşan Kolej yetkilileri, güneş panellerinin konulması hakkında açıklama yaptı.

7600 METREKARE kapalı alan ve 11 bin metrekare de açık alanıyla, bölgenin büyük bir özel okulu olan Doğa Koleji’nin her ay ciddi enerji tüketimi olmasından dolayı alternatif yollara başvuruldu.

‘ÖĞRENCİLERİMİZ TEKNOLOJİYİ YERİNDE GÖRÜP TANIYOR, BİLİNÇLENİYOR’

“ARTIK bu enerjiyi güneşten karşılıyoruz. Çocuklarımız için temiz bir dünya bırakabilmek esin kaynağımız oldu” diye konuşan Okul Müdürü Mümin Ali Aydın, “Okul çatısına kurduğumuz güneş enerjisi panelleri ile yenilenebilir enerjinin ülkemiz ve dünya için önemini öğrencilerimize doğrudan anlatabiliyoruz. Öğrencilerimiz teknolojiyi yerinde görüp tanıyor, bilinçleniyor. Küresel ısınmanın arttığı günümüzde temiz enerji ve sıfır atık en önemli vizyon ve misyonumuz haline geldi. Gelecek neslin hayata bakışı çok farklı olacak. Biz şimdiden geleceğin felsefesine uyumlu bir nesli destekliyoruz. Gelecekte kendi yaşantılarında, ev ve işyerlerinde temiz enerji kullanacaklar” şeklinde açıklamalarda bulundu.

‘YENİLENEBİLİR ENERJİNİN KULLANIMINI VE İSRAF İLE MÜCADELEYİ ÖN PLANA ÇIKARIYORUZ’

MÜMİN Ali Aydın, sözlerini şöyle sonlandırdı; “Tabiat ananın zenginliklerinin keşfini, sürdürülebilir kalkınmayı, yenilenebilir enerjinin kullanımını ve israf ile mücadeleyi ön plana çıkaran bir eğitim politikası uygulamaya önem veriyor ve özen gösteriyoruz”

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.