SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Torbalı dikkat! Elazığ Esob kurbanı olmayın

Bu haber 20 Şubat 2024 - 1:44 'de eklendi.

Torbalı ve birçok ilçede vatandaşlara ‘Elazığ Esob’ adıyla gönderilen dolandırıcılık mesajları son dönemde birçok kullanıcının gündemine oturdu.

DOLANDIRICILAR, Türk Ceza Kanunu’ndan alıntıladıkları maddelerle mesajlara güvenilirlik katmaya çalışıyorlar. Ankara 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılmış bir dosyaya atıfta bulunan mesajlar ise kullanıcıları tedirgin ediyor. Peki, “Elazığ Esob” nedir, Elazığ Esob gelen mesaj nedir? İşte detaylar

TORBALI’DA vatandaşlara ‘Elazığ Esob’ adını kullanarak pek çok kullanıcıya ulaşan dolandırıcıların Türk Ceza Kanunu’ndan maddeleri alıntılayarak güvenilirlik izlenimi vermeye çalıştığı ortaya çıktı. Bu mesajlarda Ankara 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açıldığı iddia edilen bir dosyaya atıfta bulunulmasıyla kullanıcılar tedirgin ediliyor. Ancak gerçekte “Elazığ Esob’un böyle bir dosyası bulunmuyor. Bu mesajlar tamamen asılsız ve dolandırıcılık amacı güden içerikler. Dolandırıcıların bu taktiklerine karşı dikkatli olmak ve yetkililere başvurmak, herkesin güvenliği açısından son derece önemlidir. Peki, Elazığ Esob nedir, Elazığ Esob gelen mesaj nedir? İşte merak edilen tüm detaylar…

ELAZIĞ ESOB NEDİR?

YENİ bir dolandırıcılık vakasıyla karşı karşıyayız: Elazığ Esob adı altında mesaj gönderen dolandırıcılar, kısa mesajlar aracılığıyla vatandaşları haklarında dava açıldığı iddialarıyla tedirgin etmeye çalışıyorlar. Bu taktikle insanların endişelenmesini sağlayan dolandırıcılar, ardından gönderdikleri linklere tıklamalarını sağlayarak daha fazla zarar vermeyi hedefliyorlar. Ancak alınan bu tür mesajlara karşı dikkatli olunmalı ve panik yapmadan doğru adımlar atılmalıdır. Öncelikle yetkili mercilere bilgi verilmeli ve mesajlar dikkate alınmadan silinmelidir. Ayrıca, bilinmeyen ve güvenilmeyen linklere kesinlikle tıklanmamalıdır. Dolandırıcıların bu tür yöntemlerine karşı bilinçli ve dikkatli olmak, kişisel güvenliğimizi korumak adına hayati öneme sahiptir.

 

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.