SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Torbalı Devlet Hastanesi’nde organ bağışına dikkat çekildi

Bu haber 09 Kasım 2021 - 0:40 'de eklendi.

‘3-9 Kasım Organ Bağış Haftası’ dolayısıyla Torbalı Devlet Hastanesi’nde stant kurularak, vatandaşlara afiş ve broşürlerle organ bağışı ve önemi konusunda bilgilendirme yaparak, bağışta bulunanlara kartları teslim edildi.

HASTANE yetkilileri konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “3-9 Kasım tarihleri arasında kutlanan organ bağışı haftası etkinlikleri kapsamında, vatandaşları teşvik etmek ve bilgilendirmek, tüm hastalarımıza organ nakli konusunda farkındalık yaratmaya çalışıyoruz. Tüm vatandaşlarımızı organ nakline davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

YAPILAN açıklamada şu ifadelere yer verildi, “Halkımıza açmış olduğumuz bu önemli stant ile birlikte organ bağışının ne demek olduğunu, kimlerin bağışta bulunabileceğini, bağışların nasıl yapılabileceğini anlatıyoruz. Torbalı’da organ bağışına ilgi güzel ama hedeflediğimiz oranda ne yazık ki değil” dedi.

“AKLİ DENGESİ YERİNDE OLAN HERKES ORGAN BAĞIŞI YAPABİLİR”

ORGAN bağışını nasıl yapıldığı konusunda bilgi verilirken, “Organ bağışı kişi hayatta iken, serbest idaresi ile tıbben yaşamı sona erdikten sonra doku ve organlarının başka hastaların tedavisi için kullanılmasına izin vermesidir. 18 yaş ve üzeri, akli dengesi yerinde olan herkes organ bağışı yapabilir. İki tanıkla birlikte, ölümünüz halinde organlarınızı bağışladığınızı belirten bağış formunu doldurarak imzalamanızla organ bağışı yapılmış olur. Organlarınızı bağışladığınızı yakınlarınızın bilmesi ve bağış kartınızın yanınızda olması ölümünüz halinde organ bağışlama isteğinizin yerine getirilmesini sağlayacaktır” dedi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.