SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Torbalı Devlet Hastanesi’nde obeziteye dikkat çektiler

Bu haber 07 Mart 2024 - 0:59 'de eklendi.

Torbalı Devlet Hastanesi’nde Obezite Haftası kapsamında, obezite tehlikesine ve sağlıklı beslenmenin önemine dikkat çekmek için stant açılırken, End Diyetisyen Sevgi Durmuş obezitenin yol açtığı sağlık sorunları hakkında bilgi verdi.

TORBALI Devlet Hastanesi sağlık hizmetinin yanı sıra sağlıklı yaşam için farkındalık oluşturma faaliyetlerini de sürdürüyor. Obezite Haftası dolayısıyla hastanede açılan stantta sağlıklı beslenmenin önemi ve obezitenin getirdiği sağlık sorunlarına dikkat çekiliyor. Hastaneye gelen hastalara, refakatçilere ve personele bilgilendirme yapılarak obezitenin zararları ve sağlıklı yaşam için yapılması gerekenler aktarılıyor.

DİYETİSYEN Sevgi Durmuş, konuyla ilgili bir açıklama yaparken, obezitenin ilerlemesi durumunda ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğine dikkat çekti. Diyetisyen Durmuş, konuyla ilgili şunlara değindi:“Obezite, Dünya Sağlık Örgütü tarafından vücutta sağlığı bozacak ölçüde anormal veya aşırı yağ birikmesi olarak tanımlanmaktadır. 4 Mart Dünya Obezite Günü olarak kabul edilmektedir. Obezite hakkında hasta ve hasta yakınlarına farkındalık yaratma amacıyla hastanemiz ana girişinde stant kuruldu.

Kurulan stantta hasta ve hasta yakınlarının boy, kilo ve bel çevresi ölçümleri yapıldı, Beden Kitle İndeksleri hesaplandı ve bilgilendirmeler yapıldı. Kurulan stantta Başhekim Dr. Miraç Çavdar ve yönetim ekibi de destek verdi. Ayrıca hastanemiz çalışanlarına Diyetisyen Sevgi Durmuş ‘Obezite’ konusunda eğitim verdi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.