SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Torbalı Devlet Hastanesi’nde ‘Dünya Şizofreni Günü’ kutlandı

Bu haber 17 Nisan 2021 - 12:55 'de eklendi.

TORBALI Devlet Hastanesi bünyesinde hizmet veren Toplum Ruh Sağlığı Merkezi tarafından Dünya Şizofreni günü nedeniyle farkındalık oluşturmak ve Şizofreni hastalarına yapılan damgalama ile mücadele amacıyla stand açıldı ve bilgilendirme etkinliği düzenlendi. Toplum Ruh Sağlığı Merkezi sorumlu hekimi Uz Dr. İbrahim Özkan Göncüoğlu, “Şizofreni genellikle 20’li yaşlarda başlayan yaklaşık yüzde bir sıklığında görülen kişinin duyuş düşünce ve davranışlarında bir takım belirtilerin ortaya çıktığı, kişinin dış dünyadan uzaklaşarak içine kapandığı kronik bir beyin hastalığıdır” dedi.

TEDAVİDE,; İLAÇLAR, TERAPİLER, PSİKOEĞİTİM VE ÇEŞİTLİ REHABİLİTASYON PROGRAMLARI UYGULANIYOR

“ŞİZOFRENİ hastalığının tedavisinde ilaçlar, terapiler, psikoeğitim ve çeşitli rehabilitasyon programları kullanılmaktadır” diye sözlerini sürdüren Göcüoğlu, “Toplum Ruh Sağlığı Merkezleri, şizofreni ve benzeri psikotik bozukluklar, bipolar duygugudrum bozukluğu gibi kronik ruhsal hastalıkları olan hastaların tedavi ve takiplerinin yapıldığı, psikososyal destek, aile eğitimi ve sosyal rehabilitasyonların yapıldığı merkezlerdir. Damgalama psikoz hastalarında karşımıza çıkmaktadır. Damgalama hastanın topluma kazandırılmasında ve tedavi edilmesinde en büyük engeldir” diye konuştu.

2018 YILINDA FAALİYETE GEÇTİ

HASTALARIN iş bulma, sosyal etkileşim gibi durumlarını olumsuz etkilediğini ifade eden Toplum Ruh Sağlığı Merkezi sorumlu hekimi Uz Dr. İbrahim Özkan Göncüoğlu, “Sadece hastayı değil, aile ve yakınlarını da etkilemektedir. Torbalı Toplum Ruh Sağlığı Merkezi 2018 yılında faaliyete geçmiştir. 1 sorumlu hekim, 1 psikolog, 1 sosyal hizmet uzmanı olarak amacımız, daha çok kişiye ulaşmak, hastaların hastaneye yatışı olmadan tedavi takip eğitim ve rehabilitasyonların yapılması, psikoz hastalarının toplum içinde aktif rol alan bireyler olabilmelerini sağlamaktır” şeklinde konuştu.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.