SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Torbalı Deva Partisi’nde şok istifa!

Bu haber 04 Nisan 2021 - 11:18 'de eklendi.

Ali Babacan tarafından kurulan ve Torbalı İlçe Başkanlığı görevini İlknur Demirtaş’ın devam ettirdiği Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA)’nde şok bir istifa yaşandı. Partide Genel Sekreter olarak görev yapan Ayten Göksüaçık, basın açıklaması ile görevinden istifa ettiğini belirtti.

GÖKSÜAÇIK, yaptığı basın açıklamasında, “İstifalarımızın sebebi, siyasette izleyeceğimiz yol konusunda Sayın Ali Babacan ve Seda Kaya Ösen’le  anlaşamamamız değildir. Ne yazık ki sorun partimizde siyaseten nasıl bir yol izleyeceğimiz değil, İl Teşkilat Yönetimi tarafından siyaset yaptırılmamasıdır. Partimizin üst kademelerin de sorun çözme makamında olanlar, bugün partideki asıl sorunun kendisi olmaya başlamıştır. İl Teşkilat Yönetimi yetkililerinin ‘benim seçtiğim kişi bu ilçeyi yönetecek’ anlayışı ve bu sebeple giriştikleri susturma, konuşanı ve itiraz edeni saf dışı etme girişimleri bir politika haline dönüşmüştür” ifadelerini kullandı.

KONU MANKENİ OLMAMIZI İSTİYORLAR

KENDİSİ ile beraber Menderes’te de benzer sorunların yaşandığını ve birçok kişinin istifa ettiğini belirten Göksüaçık, “Aralık ayından bu yana 4 aydır ilçe yöneticileri olarak İzmir’e ve İzmir’in dinamiklerine karşı yanlış politikalar izlenmesi bize bu kararı almaya mecbur bırakmıştır. Daha önce tepki gösteren İl Yönetim Kurulu üyelerinden bir kısmı istifa etmiş veya ettirilmiştir. Devamında bazı ilçe başkanları ve ilçe yönetim kurulu üyeleri de istifa etmiştir. Bu konular Genel Merkez’de infial yaratmaması adına üstü kapatılmıştır. Haber yaptırılmamıştır. Torbalı ve Menderes’te ve birçok ilçede 4 aydır bir yönetim oluşturulamamıştır. Sağlam bir yönetim oluşturamadan hareket edilmesinin yanlış olduğunu dile getirdiğimiz halde ilçelerde parti çalışmaları yapılmaya devam etmektedir. Müdahale ve yardım etmemize izin verilmemekte, konu mankeni gibi beklememiz, istenmektedir. Şahsımız olarak bu mümkün değildir” dedi.

TÜM İLÇELERDE SORUN VAR

SOSYAL medya algı yönetimi ile Torbalı’da her şey yolunda havası veriliyor. Ancak başta Torbalı ve Menderes olmak üzere her ilçede sorunlar gerçekleşmiş baskıcı bir yol izlendiğinden yönetim listeleri oluşturulamamış ve hiçbir ilçe yönetim listesini tamamlayamamış kongresini gerçekleştirememiştir. Sosyal medyalar kullanılarak tamamlanmamış listelerle poz verilmektedir. Rakip partilerin 35-40 kişilik yönetim kadrolarına istinaden,  listelerin özellikle biat duygusu ile hazırlandığı görülmektedir. Güzel şehrimi kendi dinamiklerine bırakmak yerine, yanlış ve taraflı seçimlerle her gün yangın büyümüştür. İl yönetimindeki bir grup, maalesef güç aldıkları genel merkezden bazıları ile kendilerine alan açmak için çalışmaktadır. İstikrarsız ve basiretsiz, kağıt üzerinde kendilerine biat eden bir yönetim oluşturulmaya çalışılması İzmir’e ve güzel ilçelerine haksızlıktır” dedi.

DEVA PARTİSİ İZMİR’DE TEŞKİLATLANAMIYOR

MEHMET Sun, Şükrü Şentürk, Elçin Duman ve Ayten Göksüaçık imzalı kamuoyu açıklamasında, “Özellikle siyasete başlama tercihimizin ve siyasi kimliğimizin Demokrasi ve Atılım Partisinde olması ismine binaen ve Genel Başkanın yaptığı demeçler ve söylevlerdir. Nitekim kirli kimlikler, yetersiz ve basiretsiz şahsiyetler, demografik yapıya, çoğulcu demokrasinin işleyişine uymayan kişilere, bulunduğu ilçelerde temsil yetkisi verilmeye çalışılmaktadır. Gayemiz ortak akıl ile kararlar alınarak işleyişi sürdürmek olmalıdır. Tek adamcı “ben yaparım ben ederim”ci zihniyetle maalesef ki çok kez karşı karşıya kaldık. Amacımız ve arzumuz, bizim düşlediğimiz tercih ettiğimiz ve örnek aldığımız merkezi yönetim kimliğini, taşra teşkilatında da ivedilikle görmektir. İl teşkilat yönetimi maalesef ki bu kötü yönetememezliklerini bu değerli şehrimize ve ilçelerine yükleyemez. Bu şehrin dinamiklerine iş teslim edilmelidir. Bu teşkilatlanamamaya bir son verilmelidir. Ülkemizin yeni oluşumlara ihtiyacı vardır. Bunun için yola çıkmışların önüne geçilmemelidir” ifadeleri kullanıldı.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.