SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Torbalı Cemevi, Madımak’ta katledilenleri andı

Bu haber 04 Temmuz 2023 - 10:36 'de eklendi.

Torbalı Âşık Mahzuni Şerif Cem ve Kültür Evi, Madımak Katliamı’nın 30’uncu yıldönümünde yitirilen aydınları semahlar ve deyişlerle andı. Anma programına çok sayıda Torbalılı katılım sağladı

2 TEMMUZ 1993 tarihinde Sivas’ta düzenlenen Pir Sultan Abdal Şenlikleri sırasında Madımak Oteli’nin radikal İslamcı bir grup tarafından yakılması ve çoğunluğu Alevi 33 yazar, ozan, düşünür ile 2 otel çalışanının yanarak ya da dumandan boğularak hayatlarını kaybetmeleri ile sonuçlanana Madımak Katliamı’nın üzerinden tam 30 yıl geçti. Alevi toplumu ve duyarlı yurttaşlar tarafından 30 yıldır adalet çağrısı yinelenen katliamda yaşamını yitirenler, dün yıldönümünde Torbalı Âşık Mahzuni Şerif Cem ve Kültür Evi’nde düzenlenen programla anıldı. Deyişler ve semahlar ile gerçekleşen anma programına çok sayıda Torbalılı katılım sağladı.

NE OLMUŞTU?

SİVAS Katliamı, Sivas Olayları, Madımak Katliamı ya da Madımak Olayı, 2 Temmuz 1993 tarihinde Sivas’ta düzenlenen Pir Sultan Abdal Şenlikleri sırasında Madımak Oteli’nin radikal islamcı[2] bir grup tarafından yakılması ve çoğunluğu Alevi 33 yazar, ozan, düşünür ile 2 otel çalışanının yanarak ya da dumandan boğularak hayatlarını kaybetmeleri ile sonuçlanan olaylardır. Katliam sırasında dışarıda toplanan saldırganlardan iki kişi ölmüştür. Büyük bir kısım, güvenlik görevlilerinin ellerinden geleni yapmadıkları görüşünü savunmaktadır.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.