SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Torbalı çarşı esnafı, ekonomik krizin çözümünü ‘gün’de buldu

Bu haber 23 Aralık 2020 - 0:12 'de eklendi.

TOPLUMDA yaşayan bayanların ‘gün’ diye tabir ettiği yöntemlerle topladıkları paralarla aile bütçelerine katkı olması, Torbalı esnafına da ilham kaynağı oldu. Torbalılı duayen berber Erdem Sökmen önderliğinde bir araya gelen 80 civarındaki çarşı esnafı, her hafta ‘belirli miktarda’ para topluyor. Dönüşümlü olarak her hafta dönen döngü, yaklaşık 2 yıldır devam ediyor. Yani bir anlamda, Torbalılı esnaflar, kadınlar gününü dedikodusuz yapıyor. Birbirlerine güvenen ve yıllardır gelenek haline gelen ‘esnaflar günü’nde toplanan paralar, pandemi nedeniyle zor dönemden geçen esnafların yaralarına merhem oluyor.

FAİZE KARŞI ESNAF BİRLEŞTİ

HAFTADA onbinlerce lira toplandığını söyleyen ve 1987’den beri esnaflık yapan Erdem Kuaför’ün sahibi Erdem Sökmen, “Yaptığımız tamamen dayanışmanın göstergesidir. Bu insanlar birbirlerine güveniyor. Bir anlamda, faize karşı esnafımız birleşmiş oldu. Her hafta iki esnaf işini görüyor. Organizasyonumuz iki yıldır devam ediyor. Her hafta 2 esnafına yarasına merhem oluyor. Kura ile başlayan, ancak ihtiyaca göre günlerini bile değiştiren esnaflar tüm Türkiye’ye örnek oluyorlar. Parayı toplayıp, aynı gün sırası gelen arkadaşa veriyoruz. Arkadaşlarıma önderlik etmek benim için ayrıca gurur vesilesi… Senetsiz, çeksiz, borçsuz ve tamamen güvene dayalı” diye konuştu.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.